efektno preuređenje

Stan mladog para od 49,5 kvadrata

 

Stan na fotografijama doživio je istinsku transformaciju kada su se dizajneri iz studija A'Lentil Design prihvatili posla i odlučili iz 49,5 četvornih metara prostora eliminirati suvišne zidove i umjesto toga unutar stana sagraditi galeriju kojom se adekvatno iskorištava njegova visina. Sam stan nalazi se u Taipeiju i životni je prostor mladog para i njihove mačke. Dizajnerskom intervencijom u ovom je interijeru svaki kutak pametno iskorišten, s brojnim skrivenim mjestima za pospremanje stvari te namještajem koji zadovoljava sve potrebe vlasnika, a pritom je lijep i upečatljiv.



Kuhinja je izvedena u bijeloj boji te joj je umjesto blagovaonice dodan jednostavan kuhinjski otok s visokim stolicama koji se pretvara u prostor za doručkovanje.


Krajem se nalazi zatvoreni balkončić, a u istoj prostoriji smješten je i mali dnevni boravak u kojem dominira mali žuti kauč, dovoljan za dvoje. Bočni zid boravka prekriven je otvorenim drvenim policama na kojima se nalaze osobni predmeti para te brojne slatke ukrasne sitnice.

U boravku je smješten i uski stol sa svjetiljkom i tabureom koji može poslužiti kao minijaturni ured ako vlasnicima zatreba mjesto za rad. Bijeli zidovi stana dodatno su ukrašeni geometrijskim likovima trokuta i krugova u pastelnim bojama i unose razigranost u prostor. S druge strane boravka nalazi se stepenište koje vodi na galeriju izgrađenu iznad samog ulaza u stan, odnosno u buduću dječju sobu u kojoj se trenutno nalazi spremište.

Kako bi se dobro iskoristio prostor strukture bijelo stepenište sagrađeno je tako da sadrži brojne ormariće za odlaganje stvari.


U drugoj prostoriji smještena je spavaća soba na povišenoj platformi u kojoj se nalaze ugrađene velike ladice za posteljinu i odjeću, a iz spavaće se ulazi u kupaonicu.



Spavaća soba može se jednostavnom pregradom odvojiti od ostatka prostora kako bi se dobilo malo privatnosti. Odlično iskorišten prostor!






Izvor: Design Milk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:39