STAN OD 47 KVADRATA

Stan mladog para s malom opuštajućom oazom

 

Često je izazovnije urediti manji stan, nego onaj veći. Gdje smjestiti sve stvari koje imate, kako u isto vrijeme napraviti pravu opuštajuću oazu za sebe ali i prostor za druženja s partnerom i prijateljima, a da se u svemu tome osjećate ugodno?

Stan u koji vas danas vodimo idealno je uređen za mladi par koji upravo radi svoje prve korake u zajedničkom životu. Uređenje potpisuje ukrajinski studio dizajna IDEADEYA.

Stan je velik je 47 četvornih metara i skandinavskog je uređenja s daškom chica. Dnevni boravak i blagovaonica zajednička su prostorija u koju se savršeno smjestio stol s 4 mjesta i mala kutna garnitura. Iza kauča nalazi se polica s knjigama i časopisima na kojima su biljke, što čini savršen sklad dekorativnog i funkcionalnog.

Televizor je smješten na zid koji je ukrašen kamenom, što da je toplinu ovom prostoru. Fokus je ipak na razigranoj visećoj lampi u prostoriji koja mu daje pravi dašak elegancije. Kombinacija svijetlog drva i bijele odlično se prenose s blagovaonskog stola na uređenje kuhinje i tako čine jednu cjelinu. Geometrijski uzorci na podu i pločicama razbijaju monotoniju koja je mogla ostati u prostoru da su korištene samo bijela i svijetlo drvo.

U hodniku je prostor vizualno produžen postavljanjem velikog ogledala. Sa strane se nalaze ormarići i police.

U spavaćoj sobi kao dekorativni element i fokus postavljena je polica s umjetničkim slikama. Divan kontrast postignut je hrabrim odabirom različitih noćnih ormarića koji su se odlično uklopili u cijelu priču. Za spremanje robe, na cijeloj jednoj strani zida postavljen je ugradbeni ormar.

Balkon je ograđen kako bi se dobila prava mala opuštajuća oaza. Na balkon su postavili police i mali kauč sa spremnikom. Balkom nije ograđen s namjerom da se prošire kuhinja i dnevni boravak, nego upravo kako bi dobio na razini privatnosti i postao prava opuštajuća prostorija za čitanje i odmor.

U kupaonici je fokus na košarama za robu koje ovdje imaju dekorativnu i funkcionalnu ulogu. Prostor su uštedjeli i ugrađenim policama pored kade, a život u ovu prostoriju unosi slika zelenila.

Izvor: home-designing.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:15