MNOŠTVO IDEJA ZA UREĐENJE

Stan mladog para u potkrovlju od 89 kvadrata

Spoj suvremenog i tradicionalnog uređenja u odličnom stanu od 89 četvornih metara

Spoj suvremenog i tradicionalnog uređenja skriva se u ovom odličnom stanu u potkrovlju od 89 četvornih metara koji se doima kao posebno topao prostor za život. Možda na to utječe dobar raspored životnih zona, velika površina zida od izložene opeke ili pak neodoljive drvene grede koje se ističu u bjelini zidova ovog stana, no kada dodamo tome još i terasu te šarenu ležaljku za odmaranje, ovaj gradski stan ispunjava baš sve potrebe mladog para s aktivnim društvenim životom.




Osnovu prostora čini velika otvorena prostorija, čiji je kut iskorišten za smještanje malog dnevnog boravka namještenog bijelim kaučem, parom stolića, kožnom stolicom i televizorom obješenim na zidu od opeke. Iza kauča nalazi se šank s brojnim ladicama za odlaganje stvari koji odvaja kuhinju od boravka i u koji je postavljen sudoper.



Kuhinja je opremljena elementima u bijeloj boji ugrađenima u zid s kojim čine jedinstvenu frontu. Bjelina kuhinje razbijena je uporabom tamnocrvenih pravokutnih pločica oko štednjaka koje su dobrodošla doza boje u pretežno neutralnom prostoru.

U središtu se prostorije nalazi blagovaonica koju čini dugi drveni stol sa šest stolica.




Ovaj prostor ima visoki strop, a znatna visina zida na bočnom je zidu iskorištena za postavljanje polica za knjige do koji se dolazi pomoću ljestava. Ljestvama se dopire i do male skrivene spavaće sobe koja je smještena u samom vrhu prostorije. Drvene grede vizualno smanjuju visinu ovog prostora, pogotovo ako uzmemo u obzir da su smeđe boje i stvaraju kontrast s bojom stropa i okolnih zidova.




U stanu se nalazi još jedna, glavna spavaća soba smještena u nastavku blagovaonice. Bijelih zidova i bez puno namještaja spavaća soba jednostavno je uređena, a kako bi unijeli malo karaktera u sobu vlasnici su se poslužili zanimljivim tkaninama, vazama s biljem i raznolikim slikama raspoređenima iznad kreveta.






Soba ima izlaz na namještenu terasu na kojoj se može piti kava, doručkovati, ali i postaviti pletena mreža za ležanje i uživanje u suncu. Divno!





Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 08:18