DIZAJNERSKI PROSTOR KOJI OSVAJA

Stan od 40 kvadrata za mladu poslovnu ženu

Danas vas vodimo u jednosobni stan u Moskvi, uređen po mjeri mlade zaposlene žene. Prostor od 40 četvornih metara osvaja na prvi pogled, a obuhvaća kombinaciju skandinavskog i minimalističkog stila uređenja interijera

Uređenje ovog predivnog stana vodila je ruska dizajnerica Ira Akimenkova, a prostor koji ima nešto manju kvadraturu učinila je savršenim za udoban život jedne osobe. Interijer je zamišljen kao spoj modernog dizajna, jednostavnosti i praktičnosti, a prevladava minimalistički stil.

Kao što mu samo ime govori, ovaj način uređenja dozvoljava izbor minimalne količine namještaja, boja, tekstura i oblika u prostoru.

Već pri samom ulasku u stan do izražaja dolazi elegancija i stil, savršen za mladu poslovnu ženu koja zna što hoće. Dizajnerica je detaljima uspjela prostor prilagoditi dobi stanarke, ali i dalje sačuvati njegovu osobnost. Interijer izgleda lijepo i skladno, a ujedno ostaje funkcionalan.

U prostorijama prevladavaju pastelne i nježne boje, bogate teksture, tkanine koje se ne ističu već kroje savršenu cjelinu te dekoratini detalji. Upravo su sjajne površine u stanu te koje cijelom interijeru daju posebnu čar i osjećaj udobnosti.

Iako minimalizam prevladava, naročito u manjim kvadraturama gdje je potrebno iskoristiti svaki prostor, dizajnerica nas je svejedno uspjela iznenaditi. Naročito je zanimljiv uzorak mramora u kuhinji koji 'razbija' monotoniju ii cijeloj prostoriji daje dašak elegancije.

U kupaonici, kao i u ostatku stana, prevladavaju bijela boja s detaljma crne, geometrijski oblici i prirodni materijali. Osjećaj sterilnosti izazvan prevladavanjem bijele boje zidova i namještaja 'razbijaju' zagasiti tonovi tamnijih nijansi, a posebno se ističe pod.

Spavaća soba odvojena je kao zasebni dio, a dizajnerica se ovdje poigrala nišom u koju je smjestila krevet uobičajene veličine. Također je omogućila da se prostor za spavanje odvoji velikom i neprozirnom zavjesom od baršuna.

Foto: Ira Akimenkova

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 04:17