ZEMLJANE BOJE I BOGATE TEKSTURE

Stan od 40 kvadrata

 

Mali, ali upečatljivi stan koji možete vidjeti na fotografijama dizajnirala je arhitektica Elena Fateeva za mladi par koji živi u Kijevu u Ukrajini. Ovih 40 četvornih metara prostora odlučila je urediti zemljanim bojama otkrivajući pritom bogate teksture izvornog stana, a brojni moderni detalji koje je odabrala za uređenje čine ga zanimljivim prostorom za život.


Dnevni boravak i kuhinja nalaze se u istoj prostoriji, a razdvaja ih odličan drveni šank koji je predstavlja prostor za druženje od doručka do večere. U samoj prostoriji pažnju privlači svijetla opeka izražajne teksture koja se proteže cijelim zidom i vizualno povezuje sve zone u smislenu cjelinu. Moderni elementi od metala poput stolića za kavu i geometrijskih visilica koje se spuštaju iznad šanka unose dašak suvremenosti u prostor. Kuhinja je smještena u ugao prostorije i predstavlja kombinaciju bijelih ormarića i manjeg uvučenog dijela sa sudoperom i drvenim detaljima.


U spavaćoj sobi dominiraju bijela i topla smeđa boja drva, s bračnim krevetom smještenim na drvenoj platformi u kojoj se može odlagati odjeću. Veliki ugradbeni ormari također služe istoj svrsi, a kako cijeli prostor ne bi bio u potpunosti bijel, zid iznad zaglavlja kreveta prekriven je drvenim pločama.


Kupaonica s tušem od ostatka prostora odvojena je zamućenim staklom, a uređena je tamnim kupaonskim pločicama. Veliko ogledalo koje se proteže od jednog do drugog kraja užeg zida prostorije vizualno povećava prostor, a tamni interijer razbijaju bijele sanitarije. Stan uređen s puno ukusa!




Izvor: Home Adore

Foto: Andrey Avdeenko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:29