STAN ZA MLADI PAR

Stan od 60 kvadrata pretvoren je u prozračnu vintage oazu

 

Stan u koji vas danas vodimo dom je mladog bračnog para. Njegovo uređenje potpisuje dizajnerica interijera Pia Capdevila.

Stan je prethodno imao tri male spavaće sobe, zbog čijih je zidova djelovao tamno i skučeno. Mladi vlasnici htjeli su prostran i prozračan stan s puno dnevne svjetlosti, stoga je kao rješenje Pia predložila rušenje zidova tako da se dobije otvoren tlocrt u koji će onda smjestiti kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak. S druge strane stana tako ostaju spavaća soba i kupaonica.




Stan je prepun praktičnih rješenja za pospremanje i organizaciju stvari. Otvorene police u dnevnom boravku i starinska komoda odlično su poslužili za sve uspomene i čine dnevni boravak šarmantnim i ugodnim mjestom za odmor. Odmah na dnevni boravak nastavlja se blagovaonski dio koji dijeli dnevni boravak od kuhinje. Blagovaonica je također ugodno uređena ukrasnim jastucima i klupom koja pri dnu ima ladice. Iznad klupe nalazi se mali šank koji označava i početak kuhinje. Za stolom ima mjesta za 6 osoba, tako da je mjesto savršeno za prijateljska i obiteljska druženja. Predivan vintage moment u blagovaonici su i stare pločice ostale od ruha starog uređenja koje vlasnici nisu htjeli mijenjati.


Pločice se nastavljaju na malu kuhinju u koju vode i veliki bijeli ormari. U ormarima se nalazi posuđe, a tamo je skrivena i perilica za rublje za koju nema mjesta u maloj kupaonici. Kuhinja je jednostavno uređena, s bijelim namještajem i mnoštvom ladica i manjih polica u namještaju.


Iz dnevnog boravka ulazi se u ugodno i šarmantno uređenu spavaću sobu. Pastelne nijanse s prevladavajućim plavim i zelenim bojama uređenje ove sobe čine svježim i daju joj veseli karakter. I ovdje su vlasnici ostavili predivan vintage detalj koji odmah ulazi u fokus, a to je bijela komoda sa starinskom lampom. Dodatno, pokraj su naslonili i ogledalo s debljim drvenim okvirom koje sobi vizualno dodaje još nekoliko kvadrata i notu topline.

Kupaonica ima svega nekoliko kvadrata. U njoj su također ostale stare pločice toplog i zanimljivog uzorka, a odlično se uklopila tirkizna komoda kao savršeno rješenje za sve kupaonske potrepštine. Vintage ogledalo u ovoj je priči došlo kao šlag na tortu i kupaonici dalo predivnu starinsku notu.

Foto: Pepa Oromi
Izvor: El Mueble

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:23