Spoj funkcije i elegancije

Stan od 77 m2 prepun genijalnih rješenja

 

U rumunjskom glavnom gradu Bukureštu nalazi se ovaj izvrsno osmišljen stan od 77 četvornih metara prostora koji je prepun svjetlosti i zanimljivih rješenja kojima se maksimalno iskorištava prostor. Stan je u vlasništvu mladog para koji su odabrali za svoj dom minimalističko uređenje s elementima skandinavskog stila. Finalno uređenje potpisuju arhitekti iz studija CRAFTR koji su na kreativan način spojili funkciju i jednostavnu eleganciju.



U dnevnom boravku prva stvar koju zamjećujete sigurno je prozor ispred kojeg se nalazi udobni kutak za odmaranje i promatranje okolice. S lijeve i desne strane te prozorske niše smješteni su ormari za odlaganje stvari koji su gotovo neprimjetni, a iznad i ispod prozora skriveni su radijatori odnosno sustav hlađenja.

U boravku se nalazi još i odlično osmišljeni niski ormarić za televizor koji se pretvara u klupu i služi kao mjesto za sjedenje za blagovaonskim stolom, a sadrži i dodatne ladice za odlaganje stvari.




Kuhinja se nalazi u zasebnom prostoru i opremljena je bijelim elementima s otvorenim policama koje su obložene žutom ili mentol zelenim plohama. Zbog tog detalja cijela se kuhinja doima razigranom i vedrom! U kuhinji se nalazi i praktični šank za doručkovanje izrađen od drva, s crno obojenim zidom na kojem se može pisati kredom.




U stanu se nalaze još i dvije spavaće sobe od kojih je jedna posebno upečatljiva zbog jednog cijelog zida prekrivenog plutom koje unosi dinamiku u prostor.

Izvor: Freshome

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:20