Valencia, Španjolska

Stan u kojem vlada vječno ljeto

 

Španjolski lučki grad Valencia mjesto je u kojem možete pronaći ovaj divan stan u kojem doista vlada vječno ljeto i to zahvaljujući prozračnom uređenju te odlično odabranim bojama. Njegovu renovaciju potpisuje dizajnerski tim studija Kaleidoscope, a trenutno je namijenjen iznajmljivanju.



Prvi zadatak arhitekata i dizajnera bio je otvoriti prostor i ukloniti suvišne zidove kako bi stan bio što prostraniji i svjetliji. Rezultat te intervencije je velik prostor kao stvoren za udobno druženje, a u kojem su arhitekti smjestili boravak, kuhinju i blagovaonicu. U stanu se nalaze još i dvije spavaće sobe te kupaonica, a prostor glavne spavaće sobe otvara se i prema maloj terasi. U ovoj je renovaciji boja imala ključnu ulogu, a odabir je pao na bijelu i lijepu svijetloplavu boju.


Stan na fotografijama idealan je primjer kako obojeni stropovi mogu izgledati efektno i zanimljivo jer je na stropovima u ovom prostoru zavladala nježna plava čime je dobiven vizualno atraktivan prostor. No, strop je dojmljiv i zbog neočekivanih detalja poput praznih okvira za slike postavljenih iznad blagovaonskog stola koji dodatno privlače pozornost na taj dio stana.


Kuhinja je jednostavna, opremljena bijelim namještajem i ukrašena geometrijskim pločicama pastelnih boja koje se savršeno uklapaju u cijeli prostor.





Spavaće sobe su također uređene u skladu s ostatkom stana pa tako i njihove stropove krasi plava boja čime je dobiven harmoničan i dobro povezan izgled cijelog stana. Vedar prostor u kojem bi bio pravi užitak boraviti!


Izvor: Micasa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:41