PROSTOR OD 78 KVADRATA

Stan u potkrovlju za poželjet

 

Osunčani stan na fotografijama nalazi se na četvrtom katu zgrade u Stockholmu u Švedskoj i prostire se na 78 četvornih metara potkrovlja. S tri sobe i otvorenim prostorom kuhinje i boravka, nakošenim stropovima i terasom odličan je prostor za obitelj koja se voli družiti.

U središtu stana nalazi se odlično uređena dizajnerska uno form kuhinja u obliku slova L koja djelomično razdvaja prostor kuhinje i blagovaonice od prostora dnevne sobe. Donji kuhinjski elementi izvedeni su s frontama od položenih drvenih letvica od orahovine, a gornjih elemenata zbog prostornih ograničenja koje nameće kosi strop nema.


Umjesto ormarića postavljene su otvorene drvene police koje svojom dužinom zauzimaju dostupnu širinu zida. Dodatni prostor za odlaganje omogućuje veliki ormar svijetle boje s drvenim detaljima u koji su ugrađene pećnice. Radna ploha je bijela i sjajna, a u nju su ugrađeni sudoper i štednjak. S vanjske strane otoka nalazi se drvena struktura police koja ga proširuje, a služi za slaganje knjiga. Blagovaonica se sastoji od bijelog pravokutnog stola i šest crnih stolica.





Dnevni boravak smješten je kraj kuhinje, a uz veliku staklenu stijenu koja vodi na usku i dugačku terasu s koje se pruža pogled na krovove Stockholma. Boravak je namješten crnim kaučem, niskim bijelim stolićem za kavu i dodatnim prostorom za sjedenje. Karakter dnevnom boravku dodaje viseći kristalni luster koji prostor čini elegantnijim.



U stanu se nalaze dvije spavaće sobe. Glavna spavaća soba smještena je kraj kuhinje i namještena je bračnim krevetom i jednostavnim bijelim noćnim ormarićima. U zid pokraj kreveta ugrađen je jedva vidljiv ormarić, a soba je ukrašena biljkama i velikim ogledalom u raskošnom okviru.

Druga spavaća soba s bračnim krevetom ima dodatni prostor velike garderobe koja je izvedena u kombinaciji bijele i crvene boje s ugradbenim ormarom i krovnim prozorom koji osigurava svjetlost. Garderoba se po potrebi može pretvoriti u treću spavaću sobu. U sobi se nalazi i radni stol sa stolicom smješten uz prozor.





Velika kupaonica opremljena kadom odskače od ostatka stana uporabom sivkasto-plavih kupaonskih pločica većih dimenzija i namještajem u bijeloj i crnoj koji prati nepravilan oblik prostora. U kupaonicu je smještena i perilica za rublje.


Izvor: Mohv.se

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:13