REMAKE

STAN ZA PET NA JARUNU: Oživljen stambeni prostor na posljednjem katu

    AUTOR:
    • Korana Sutlić

  • OBJAVLJENO:
  • 26.03.2020. u 08:32

Jednostavan dizajn, optimalna doza dekora, element šipki i letvica, korištenje staklenih i reflektirajućih površina te dobri detalji pokazali su se, kažu u studiju 4UHA, kao dobitna kombinacija

Šarmantan zagrebački stan na popularnom Jarunu atraktivan je novi projekt studija 4UHA, na kojem su bili angažirani od prvih idejnih skica do opremanja interijera namještajem po mjeri. Ukupno 90 stambenih s dodatnih 20 kvadrata terase, na posljednjem katu stambene zgrade, doživjelo je svoje potpuno osvježenje - remake.

Krenimo od ulaza, gdje su arhitekti maksimalno iskoristili izduženi hodnik, a istovremeno su vizualno zaštitili privatniji, dnevni dio stana od direktnih pogleda s ulaznih vrata.

Na ulazu su arhitekti maksimalno iskoristili izduženi hodnik, a istovremeno su vizualno zaštitili privatniji, dnevni dio stana od direktnih pogleda s ulaznih vrata. Napravili su to pomoću polupropusne vizualne barijere

 

 

Kombiniranjem horizontalno postavljenih bijelih metalnih šipki i drvenih kutija dobili su “polupropusnu” vizualnu barijeru, koja se s jedne strane efektno uklapa u moderan stil uređenja interijera, a s druge jasno određuje granice.

- Kuhinja s privatnošću nema baš nikakvih problema. Njena je vlastita privatna niša potpuno iskorištena. Uz visoke i niske elemente te dvokrilni hladnjak, u nju smo uklopili i mali, hedonistički “osvježivač” vinskih boca. Dodali smo uvijek potreban spremišni prostor te prostrani blagovaonski šank - kaže Mislav Bašić, arhitekt, glavni projektant 4uHa.

Osnovna ideja namještaja po mjeri su čiste bijele i sive plohe te toplina drva koje su se iz kuhinje proširile čitavim stanom

 

Osnova dizajna namještaja po mjeri su čiste bijele i sive plohe te toplina drva koje su se iz kuhinje proširile čitavim stanom. Kako prostor ne bi ostao monoton i pastelan pobrinuli su se, dodaje M. Bašić, detalji i komadi namještaja jarkih boja te upečatljiva i dinamična rasvjetna tijela.

Sobe namijenjene najmlađim članovima obitelji uređene su igrom kontrasta, boja i geometrijskih oblika

 

Decentni stil spavaćih soba ukrašen je ponekim detaljem

 

Roditeljska spavaća soba ima moderan dizajn, s walk in ormarom i elegantnom kupaonicom, koja prati kombinaciju drvenih i sivih tonova i tekstura. Sobe namijenjene najmlađim članovima obitelji uređene su u igri kontrasta, boja i geometrijskih oblika.

Jednostavan dizajn, optimalna doza dekora, element šipki i letvica, korištenje staklenih i reflektirajućih površina te snaga dobrih detalja pokazali su se, kaže arhitekt, kao dobitna kombinacija koju su prenijeli i na vanjski dio stana – atraktivnu prostranu terasu.

Atraktivna terasa prati unutrašnje uređenje

 

- Posljednji izlazak na gradilište, onaj kada dolazimo u društvu fotografa i torbe prepune objektiva, je u ovom, kao i svakom projektu uvijek poseban, rekli bi čak i emotivan.

Stan se može pohvaliti i kvalitetno opremljenom  kupaonicom

 

Iako svakodnevno predlažemo rješenja za različite tipove projekata, naći se usred realizacije vlastite ideje uvijek je izuzetan osjećaj. Vidjeti zadovoljna lica investitora je još ljepše - rekao je M. Bašić, s kojim su autori ovog projekta bili i arhitekti Monika Lepen Terihaj i Nenad Špoljarić.

 

Foto: Zvonimir Miletić

Izdvajamo

Iz drugih medija