ŽIVOT U MALOM

Stančić od 20 kvadrata u kojem je odlično iskorišten svaki centimetar

Život u malom prostoru uvijek je izazovan, no kada se uloži trud da se svaki centimetar pametno iskoristi, čak nam i 20 četvornih metara dobro osvijetljenog i odlično namještenog stana može biti dovoljno da živimo bez zadrške. Zgrada u kojoj se nalazi ovaj stančić sagrađena je 1912. godine i djelo je arhitekta Victora Bodina. Iako ima tek 20 četvornih metara, slatki stančić na fotografijama ima sve što vam može zatrebati, što je, naravno, ostvareno uz pomoć višenamjenskog i sklopivog namještaja!


Boravak je namješten svijetlim dvosjedom, odličnim crnim stolićem za kavu prozračne strukture te crnom stolicom. Zid iza kauča iskorišten je za postavljanje galerije slika koja privlači pozornost svojim bojama.



Budući da se nalazi u prizemlju, stan ima izlaz na terasu koja je dio komunalnog vrta i koja funkcionira kao produžetak dnevnog boravka, pogotovo u ljetnim mjesecima.



Budući da se stan proteže na visinu od 3 metra, ta je značajka iskorištena za izgradnju galerije na kojoj se nalazi spavaća soba i do koje se dolazi pomoću ljestava. Ispod izgrađene platforme smješten je ormar, kao i mali atelijer vlasnika.


Cijeli jedan zid glavne prostorije prekriva svijetli drveni ormar prepun polica i ladica za odlaganje svih mogućih potrepština i predmeta. U sklopu ormara nalazi se i stol na sklapanje koji se prema potrebi može sakriti iza vrata ormarića. Kada je otvoren, može funkcionirati kao stol za objedovanje ili mali radni stol.


Kuhinjica je smještena u izdvojenoj prostoriji i sadrži sve potrebno za pripremanje slasnih obroka. Taj je mali prostor opremljen drvenom radnom površinom, pastelno plavim gornjim kuhinjskim ormarićima i malim policama za odlaganje stvari.




Kupaonica je, poput cijelog stana, minijaturnih proporcija i u njoj se nalazi tuš odvojen od ostatka kupaonice pomoću zavjese. Mali prostor obložen je pločicama boje breskve s grubom teksturom, što joj daje rustikalni štih. Površine s ogledalima vizualno povećavaju prostor kupaonice.



Ovaj je stan odličan primjer pametnih trikova za maksimalno iskorištavanje male kvadrature, zar ne?

Izvor: Historiska Hem

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 14:09