Sa zanimljivim rješenjima

Stančić od 36 kvadrata

U Göteborgu u Švedskoj nalazi se ovaj stan od samo 36 četvornih metara koji se zbog hrabrih dekorativnih rješenja u interijeru čini mnogo većim nego što to zaista jest. Već je s ulaza vidljivo da je stan osmišljen tako da se ne gubi puno prostora.


Kako ne bi bio na putu bicikl vlasnika postavljen je visoko na zid u hodniku koji je obojen u svježu zelenu boju limete. Iz hodnika se ulazi u prostor blagovaonice koja odskače od ostatka interijera zbog zidova presvučenih tapetom u gustom plavo-sivom uzorku. Cjelokupni namještaj izveden je u svijetlom drvetu, uz iznimku stolica obojenih u bijelo.



Stol se u blagovaonici može sklapati i rasklapati ovisno o tome koliko ljudi treba smjestiti, a s obzirom na to da u stanu nema prave dnevne sobe, blagovaonica je centar života u stanu. Blagovaonica ima izlaz na mali balkon na kojem stanari mogu uživati u doručku na zrakama sunca i s te strane dopire velika količina svjetla u interijer.


Kuhinja je intenzivno zelenih kuhinjskih ormarića i zbog toga izgleda veselo i toplo.



Spavaća soba nalazi se u malom kutku stana na povišenju. Gradnjom takve strukture dobiven je prostor za odlaganje stvari i odjeće. Privatnost ove zone postiže se pomoću zavjese koju je moguće navući.


Kupaonica je mala i svijetla, s pastelno ružičastim pločicama. Simpatično!

Izvor: Home Designing
Foto: Janne Olander

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:37