DOM GLUMICE

Stančić s ozbiljnim smislom za dramu

Često pokazujemo stanove koji se odlikuju čistim linijama i prozračnošću. No, danas imamo za vas priču o jednom malom stanu koji je za sebe uredila bivša glumica i uz puno smisla za boje pokazala kako se ne boji 'natrpati' svoj prostor dragim stvarima.

Smisao za dramatiku jasno prožima njezin dom od 37 kvadrata, a zanimljiv je i zbog budžeta u okviru kojeg je 'izrežirana' ta interijerska drama: u stanu doslovce nema skupog predmeta. Ne biste to rekli na prvi pogled, zar ne? Pogotovo kad pogledate raskošno uzglavlje kreveta i golemo ogledalo koje kao da otvara još jednu tajnu prostoriju u budoaru naše domaćice, učiteljice glume iz New Yorka.

Coco - a to je njezino umjetničko ime - tvrdi kako je stan u kojem živi čisti odraz njezine osobnosti. Posebice voli jake boje, snažnu gestu i kreativnost. I to se vidi iz prostorije u prostoriju.


Dnevna soba obojana je u tamnosive tonove koji ističu žive boje slika; zidovi spavaće sobe su crveni, a kupaonica ponajviše ružičasta.





Coco kaže da je ovaj stan prepoznala kao svoj čim ga je prvi put vidjela. U njemu stanuje zadnjih šest godina, a budući da nije vlasnica, na neke se krupnije promjene ipak nije odvažila. Kupaonica je tako plod improvizacije i njezinog dekoraterskog talenta. Pločice koje su ispale jednostavno je bojom zamaskirala... i nećete ih vidjeti na našim fotografijama. - To i linoleum na kuhinjskom podu, to su te dvije stvari s kojima u stanu nisam zadovoljna, kaže ona. Snalažljiva Coco po stilu je definitivno eklektičar.



- Moje inspiracije izviru iz raznih razdoblja i stilova, kaže Coco. Kad je pitate koji su to izvori, navodi: - Moja majka. Pa razdoblje 80-ih godina 20. stoljeća. Kazalište. Boje. Oblici. I iznenađenja!



Foto: Melanie Rieders

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:33