ugodan prostor za život

Stančić u kojem vlada svjetlost

Svijetle boje i topla nijansa drva uz pregršt prirodnog svijetla recept su za prozračan i mek interijer u kojem vlada osjećaj svježine i opuštenosti. Izgled ovog interijera potpisuje dizajner Evgenij Kare koji je cijeli zid stana okrenut prema ulici odlučio rastvoriti prozorima kroz koje prodire maksimalna količina svjetla i omogućuje ugodan boravak u stanu.

Uz taj osunčani dio stana smještene su kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak koje ispunjavaju uzak, ali dug prostor i prirodno se nastavljaju jedna na drugu. Pokraj kuhinje nalazi se kupaonica u koju se ulazi iz hodnika. Sam hodnik prekriven je bijelim ugradbenim ormarima koji su gotovo neprimjetni, a u kojima se nalaze sve moguće stvari vlasnika.

Kako bi se održao osjećaj prostranosti, namještaj je većinom svijetlih boja pa su tako u kuhinji, primjerice, donji kuhinjski elementi bijeli, dok su gornji izrađeni od svijetlog drva.

Radna površina također je bijela i stapa se s donjim ormarićima. Stol u blagovaonici velik je i izrađen od svijetlog drva te okružen bijelim stolicama koje nalikuju na poznate Eames stolice.

Prostor se potom pretvara u dnevni boravak s velikim kaučem boje pijeska uz koji se nalazi i stolić za kavu. Iznad njega nadvija se velika samostojeća svjetiljka koja predstavlja zanimljiv detalj dekoracije. Televizor je postavljen na zid iznad niskog visećeg bijelog ormarića. Zid na kojem se nalazi televizor odmah privlači pozornost jer je obložen drvenim daskama u slojevima, što stvara vizualno dinamičnu površinu koja vuče pogled prema desno i spavaćoj sobi. Spavaća je soba od boravka odvojena velikim staklenim kliznim vratima koja sežu od poda do stropa i omogućuju pogled u njezinu unutrašnjost, kao i dopiranje dnevnog svjetla.


Ovo je zaista prostor u kojem vlada svjetlost!

Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:56