PRVA U NIZU HRVATSKIH VILA

Sto posto hrvatska vila - sve u njoj je domaće proizvodnje

 

Arhitektica Maja Bručić i ostatak njenog time Lotus Grupa osmislili su za grupaciju “Valens Residences” vilu koja je najavljena kao “hrvatska vila” jer se u njoj ogleda hrvatska industrija, arhitektura, povijest i umjetnost.
Ova, prva u nizu hrvatskih vila, uskoro će se sagraditi u Istri, a slijede slične na još mjesta u Istri i Dalmaciji.


Ideja projekta “Valens Residences” bila je kreirati savršene oaze mira, koje pritom pokazuju široku paletu domaćih proizvođača jer je primjerice sav namještaj koji se u njima koristi napravljen ovdje. Time pokazuju i da Hrvatska ne zaostaje za svjetskim trendovima te se pod parolom “Kupujmo Hrvatsko” ukazuje se na kvalitetu, izniman dizajn i tehnologiju lokalnih proizvoda.


Pod vodstvom uspješne arhitektice Maje Bručić kreirana je tradicionalna istarska stancija prilagođena suvremenom dobu. Vila će biti napravljena kombinacijom lokalnog kamena i modernih ravnih linija betona. Uz domaći namještaj krasit će ju reinterpretacije poznatijih hrvatskih slikara i kipara poput Vlahe Bukovca, Slave Raškaj, Celestina Medovića, Roberta Frangeša Mihanovića i drugih. Također vila će sadržavati unikatan zbir književnih djela najpoznatijih hrvatskih književnika, od klasika kao što su Miroslav Krleža ili August Šenoa, do suvremenih hrvatskih autora, prevedenih na nekoliko svjetskih jezika.


”Jedna od glavnih karakteristika vile bit će kontrastni spoj hrvatskog modernog namještaja i tradicionalnih antiknih komada”, kaže Maja Bručić.


U ponudi vile nalazit će se profesionalna i prostrana kuhinja koja je staklenim stijenama odvojena od ostatka “open space-a“, luksuzni dnevni boravak i blagovaonica, četiri romantične master spavaće sobe svaka sa svojom velikom kupaonom , bazen, “putting golf green”, teretana, bilijar soba... Imat će i bogatu ponudu najboljih hrvatskih vina u luksuznoj vinoteci, posebne spa dijelove kuće za opuštanje i mnoge druge sadržaje.

Foto: Lotus Grupa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:35