stan za poželjeti

Predivan prostor za strastvene zaljubljenike u dizajn koji su konačno došli na svoje

 MIRAN KAMBIČ
Početna točka ovog unutarnjeg uređenja bila je povećati životni prostor i proširiti blagovaonicu

Iako živimo u vremenu kada je skoro jedan od najkompliciranijih zadataka prijeći granicu, nama to ide sasvim jednostavno. Pa vas pozivamo da s nama zavirite u još jedna fascinantan projekt arhitektonskog studija GAO arhitekti (gao-arhitekti) iz Ljubljane. Stan čije uređenje je tek nedavno završeno rasprostire se na 121 metar četvorni, a nalazi se u glavnom slovenskom gradu u kojemu vrhunska i dobro promišljena arhitektura nije nepoznanica.

image
MIRAN KAMBIČ
image
MIRAN KAMBIČ
image
MIRAN KAMBIČ
image
MIRAN KAMBIČ

Iz ureda GAO arhitekata na samom početku saznajemo kako su vlasnici ovoga stana strastveni zaljubljenici u dizajn i umjetnost i kako su svo svoje povjerenje stavili u ruke ovih domišljatih arhitekata da im naprave prostor o kakvom su uvijek sanjali. To je naravno bila i jedna od inspiracija koje su oblikovale ovaj projekt.

image
MIRAN KAMBIČ
image
MIRAN KAMBIČ

- Početna točka ovog unutarnjeg uređenja bila je povećati životni prostor i proširiti blagovaonicu, uz upotrebu refleksija, istodobno stvarajući vezu s oštro urezanim i dugačkim hodnikom koji vodi do intimnijih dijelova stana – govore nam iz ureda.

image
MIRAN KAMBIČ
image
MIRAN KAMBIČ

Stanu se prvenstveno daje karakter s upečatljivim zidom smještenim u dnevnom boravku koji je ukrašen s predivnim zidnim tapetama s geometrijskim uzorkom. Pozadina nije postavljena izravno na zid, nego na ploču što stvara 3D efekt koji je dodatno naglašen uz pomoć nježne LED rasvjete koja se nalazi sa stražnje strane.

image
MIRAN KAMBIČ
image
MIRAN KAMBIČ
image
MIRAN KAMBIČ
image
MIRAN KAMBIČ
image
MIRAN KAMBIČ
image
MIRAN KAMBIČ

- Željeli smo stvoriti ugodan interijer doma koji je funkcionalan, lijep, a jednako tako i umirujući te služi kao prostor za opuštanje i ponovno punjenje energije. - ističu projektanti. Interijer je također ispunjen prekrasnim predmetima, sofisticiranim komadima namještaja i zanimljivim umjetničkim djelima koja su izabrana u suradnji s ljubljanskom galerijom Galerija fotografija. Četiri fotografije se postavljaju na četiri ključne točke gledišta u stanu i dinamički prikazuju tri generacije fotografkinja.

image
MIRAN KAMBIČ
image
MIRAN KAMBIČ

Odvažna i divna kombinacija sivih i crnih tonova s prirodnom bojom drva u kombinaciju s naglascima u modroj boji stvara izrazito privlačan i suvremen prostor koji odlično odražava karakter svojih vlasnika. Ovo je još jedan odličan primjer kako naši susjedi znaju biti smioni i drugačiji i na taj način postići doista pohvalne rezultate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 22:04