Jedinstveni “experience store”

Studio za uljepšavanje BIPA Backstage u strogom središtu Zagreba nova je hit destinacija

Ekskluzivan prostor studija koji pruža potpuno novo iskustvo ljepote. Iza uređenja stoji tim arhitekata i dizajnera iz zagrebačkog studija za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft, na čijem je čelu dizajner interijera Boran Petljak, a sve pod vodstvom Duška Vlaovića

BIPA Backstage je novi jedinstveni “experience store” u strogom središtu Zagreba koji spaja ljubav prema make-upu i dobru zabavu te objedinjuje sve što treba suvremenoj ženi. Osim omiljenih proizvoda i uzbudljivih noviteta iz svijeta ljepote, tu se mogu pronaći i usluge make-upa i njege dostupne svima, kao i prilika za edukaciju uz stručne savjete make-up artista.

Nama se ponajprije svidio prostor, a iza njegova uređenja stoji tim arhitekata i dizajnera iz zagrebačkog studija za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft, na čijem je čelu dizajner interijera Boran Petljak, a sve pod vodstvom Duška Vlaovića. Pitamo kreativni tim kako je sve počelo.

KONCEPT

- Ideja BIPA Backstagea rodila se kao ‘spin-off’ lanca drogerija BIPA, a sve u povodu otvaranja njegove stote jubilarne poslovnice u Hrvatskoj. I u ovom slučaju riječ je o drogeriji BIPA, na čijoj se galeriji ovaj put našao ekskluzivan prostor studija koji pruža novo iskustvo ljepote. Iako je ideja inovativnog beauty koncepta dugo sazrijevala u tajnosti ureda uprave tvrtke, od prvog susreta BIPE s dizajnerima do otvaranja prošla su nepuna dva mjeseca. Projekt je završen u rekordnom roku, a sudeći prema prisutnosti na društvenim mrežama, BIPA Backstage brzo je postao ‘it’ mjesto zagrebačkih lifestyle krugova - kaže Boran Petljak i dodaje da je misao vodilja bila prostor koji odiše dobrom atmosferom.

- Svaka klijentica mora se osjećati važnom, mora biti zadovoljna uslugom, a odlaskom iz BIPA Backstagea mora sa sobom ponijeti i prenijeti emociju - objašnjava.

Prostor djeluje nepretenciozno, a opet, zanimljiv je svaki dio interijera.

- Interijer je inspiriran čistim modernim linijama u kontrastu sa ‘sirovim’ materijalima. Rušenjem starog stropa zatečene su armirano betonske grede koje su očišćene i obojene u antracit boju. Industrijska podna obloga izvedena je iz microtopping lijevane mase u zanimljivoj nijansi ružičaste boje, poštujući korporativne boje. Željezni elementi interijera crne su matirane boje, a radne stanice najvećim su dijelom od furnira boje drva s radnim površinama napravljenim iz kompakt ploča kao tehnološki naprednog, ali i prilično neočekivanog materijala - opisuje Petljak.

Radne stanice su od furnira s radnim površinama iz kompakt ploča kao tehnološki naprednog, ali i neočekivanog materijala. Najveći dio namještaja je prema nacrtima proizveden u domaćim stolarskim i bravarskim radionicama

Zanimljiv element svakako su polutransparentne lagane zavjese koje kližu po crnim industrijskim vodilicama u radijusu

Zanimljiv element u prostoru svakako su polutransparentne lagane zavjese koje kližu po crnim industrijskim vodilicama u radijusu, a postavljene su oko svake radne jedinice.

- Kako su zavjese pomične, tako se oko pojedinih radnih jedinica može stvoriti intima na zahtjev klijentica, čime se stvara i doživljaj stalnih mijena u prostoru - kaže dizajner interijera.

- Najveći dio namještaja projektirana je oprema koja je prema nacrtima Stairwell&Loft studija proizvedena u domaćim stolarskim i bravarskim radionicama, samo su pojedini elementi interijera kupovna oprema.

- Tu se prije svega ističe prepoznatljiva bijela dizajnerska stolna lampa Nesso, koju su šezdesetih godina prošlog stoljeća za Artemide dizajnirali Giancarlo Mattioli i Gruppo Architetti Urbanisti Città Nuova, smještena na pultu dobrodošlice. Visoki stolci uz radne jedinice dolaze iz BoConcepta, a udobna lounge garnitura s tabureom model je iz Prostorije - nabraja Boran Petljak.

Stepenice su izrađene od nekoliko tona neobrađenog čeličnog lima zaštićenog prozirnim poliuretanskim lakom. Njihova specifičnost konstruktivno je vješanje s međukatne konstrukcije, što znači da njihov izgled odaje dojam da ‘lebde’ u prostoru

RASVJETA

Prostor je organiziran fluidno i logično. Na ulaznom dijelu smješten je prostor pulta dobrodošlice iza kojega je lounge zona s kutkom za osvježenje, a u glavnom dijelu postavljeno je pet radnih jedinica specifičnog zaobljenog oblika, opremljenih visećim konzolnim svjetlećim zrcalima, ladicama i zatvorenim ormarićima unutar kojih su pomična kolica s profesionalnom vizažističkom opremom. Četiri radne jedinice namijenjene su za make-up, od kojih jedna ima metalni izvlačni stol za manikuru, a peta radna jedinica predviđena je za uređivanje kose.

- Rasvjeta cijelog prostora riješena je osnovnom rasvjetom putem crnih reflektora na stropnim vodilicama, a atmosferu prostoru daju velika okrugla svjetleća zrcala pokraj svake radne jedinice, koja su konzolno ovješena o betonski industrijski strop. Svjetleća zrcala također su ručni rad, proizvedena su u Hrvatskoj, a prema ideji i radioničkim nacrtima Stairwell&Loft studija - ističe Boran Petljak.

Interijerski “šećer” ostavili smo za kraj. Najveći dojam na nas su ostavile masivne željezne stepenice koje vode iz drogerije u prizemlju prema prostoru Backstagea na galeriji. Pitamo odakle ideja i od čega su napravljene.

NOVE POSLOVNICE

- Izrađene su od nekoliko tona neobrađenog čeličnog lima zaštićenog prozirnim poliuretanskim lakom. Dizajniranje ovakvih stepenica nije bilo otkrivanje tople vode, no svakako mislimo da su prve ovakve izvedene na području Hrvatske. Specifičnost stepenica konstruktivno je vješanje s međukatne konstrukcije, što znači da njihov izgled odaje dojam da stepenice ‘lebde’ u prostoru, odnosno da se ne oslanjaju na pod u prizemlju - objasnio je Boran Petljak iz studija Stairwell&Loft.

BIPA u suradnji sa Stairwell&Loft studijem za arhitekturu i dizajn interijera užurbano priprema projekte novih BIPA Backstage poslovnica u svim većim hrvatskim gradovima.

Foto: Duško Vlaović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 03:40