MINIMALISTIČKI STIL

Suvremena alpska kuća koja se dizajnom stapa s krajolikom

Ova je jednostavna i minimalistička kuća zamišljena da se svojim dizajnom uklopi u alpski krajolik, koji se nalazi u Južnim Alpama na Novom Zelandu

Projektiranje i uređenje ove divne kuće koja se dizajnom stapa s krajolikom potpisuje Ben Hudson Architects studio. Smještena na Novom Zelandu, ova minimalistička kućica funkcionalna je i praktična te služi kao udoban obiteljski dom za četvero. Vlasnici su željeli da se njihov mali dom uklopi u krajolik, dok su arhitekti inspiraciju potražili u tradicionalnom dizajnu poljoprivrednih zgrada u blizini. Na kraju su se odlučili za suvremenu estetiku koja istovremeno izgleda i moderno, ali i jednostavno.

Jedan dio kuće sadrži privatne prostore, a drugi služi kao produženi dnevni boravak. Kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak i radna soba dijele jedinstveni prostor. U kući su dizajneri smjestili i manji kamin koji dodaje određenu toplinu životnom prostoru, a drveni podovi i namještaj od cedra omekšavaju 'hladnu' vibraciju koju nameće ugrađeni beton.

Sve zemljane boje u kući imaju sličnu ulogu usklađivanja dekora, ali također pomažu u stvaranju vizualne povezanosti kuće i njenog prirodnog okoliša.

Veliki prozori vizualno povezuju unutarnje prostore s ogromnim vanjskim površinama, a usput omogućavaju i spektakularni pogled na Južne Alpe. Arhitektura kuće bila je u potpunosti nadahnuta topografijom mjesta.

Sve fotografije ove divne kuće u Alpama možete pogledati u galeriji.

Foto: Homedit.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 13:51