Palača Divnić na Meduliću

Svi su ludi za hotelom Heritage King Krešimir u Šibeniku

Hotel Heritage King Krešimir novo je hit-mjesto u Šibeniku. Hotel se nalazi u palači iz 19. st., a sve su sobe elegantno namještene. U njima se klimom, svjetlom i TV-om upravlja putem tableta, a gosti pomoću tableta mogu i zatražiti uslugu batlera ili stupiti u kontakt s recepcijom.

Nekad derutna palača pretvorena je u prekrasan hotel s četiri zvjezdice. Skoro dva milijuna eura trebalo je da derutna palača Divnić na Meduliću postane luksuzni hotel s četiri zvjezdice. Nakon što je prije dvije godine započela obnova, King Krešimir napokon je primio prve goste.

Hotel ima osam soba, s tim da je gostima trenutno na raspolaganju sedam. Naime, prvi kat je rezerviran za vrijednu fresku, koja je još uvijek pod restauracijom. Freska se trenutno nalazi u restauratorskoj radionici u Splitu gdje prolazi kroz završnu fazu restauracije. No, proces je malo zapeo pa se zapravo još ne zna kada će freska biti vraćena u palaču Divnić.

Soba na prvom katu gdje se nalazila freska, bit će posebno označena kao 'Heritage room' i cjenovno će biti najskuplja, no i ostale sobe u hotelu King Krešimir uređene su svaka na specifičan način. Iz svake se pruža prekrasan pogled, na trg ili na more, a ona u potkrovlju, King's suite, ima izlaz na krovnu terasu i prekrasan pogled na šibenski kanal i tvrđave.

Stil uređenja hotela je spoj klasičnog i modernog, jer su investitori željeli zadržati duh palače Divnić, ali ubaciti i moderne elemente pa se sva elektronika u hotelu regulira pomoću tableta. Za uređenje su velikim dijelom dijelom zaslužne šibenske arhitektice Mia Triva i Sanja Vrančić.

Osim zahtjeva konzervatora da freska ostane na izvornom mjestu, u palači Divnić zadržali su izvorni izgled ograde na stubištu, ulazna vrata, oslike na stubištu, kao i svjetiljke na palači koja je prva zasvijetlila na šibenskim ulicama, a neki kažu da upravo to prva ulična električna svjetiljka u svijetu.

Vanjski štekat na Meduliću prostire se na 70 kvadrata, a bit će podijeljen u dva dijela; lounge i a la carte.

Više informacija o ovom zanimljivom hotelu potražite na adresi Booking.com

Foto: Booking.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:34