LJUBAV MINIMALIZMA I MAKSIMALIZMA

Sviđa li vam se ovaj obiteljski stan prepun boja?

 

Stan četveročlane obitelji je sve samo ne jednostavan i prazan. Dizajnerica Caitlin Murray iz tvrtke Black Lacquer Design dobila je pravi šareni izazov kada je u ruke dobila projekt uređenja stana od 380 kvadrata. Vlasnici stana tada su joj pokazali šarene tapete geometrijskog uzorka koje žele uklopiti u interijer. Te su tapete postale temelj dizajna interijera, a na Caitlin je bilo da osmisli ostatak stana.

Caitlin ovaj projekt opisuje kao skladan brak modernističkog minimalnizma i maksimalizma.

Dio stana obiluje živim bojama i uzorcima, dok su pojedine prostorije ostale minimalistički uređene. U pojedinim prostorijama koriste se jarke boje ali bez kombinacija s drugim bojama, kao što su primjerice ljubičasti zidovi u kupaonici.

Iako se na prvu prostorije čine u potpunosti nepovezanima, primjetit ćete da je dizajnerica kao paletu boja koristila upravo onaj uzorak geometrijske tapete iz kupaonice s početka priče.

Osim boja, dizajnerica je savršeno uklopila i materijale. Za dječju sobu odlučila se za kvalitetne plastične komade namještaja u kombinaciji s pastelnim bojama kako bi postigla razigranost i prozračnost u prostoriji.

Dodatni savjeti dizajenrice

Caitlin savjetuje da ako želite imitirati ovaj izgled, pripazite na to da vam se uzorci ne miješaju jer će odavati nesklad. Također, važno je da u svakoj prostoriji fokus ostane na jednom mjestu ili na jednoj boji. Primjerice, u spavaćoj sobi fokus je na šarenim tapetama iznad kreveta koje izgledaju kao pravo umjetničko djelo, dok je u jednom od dnevnih boravaka fokus na zelenoj boji.

Izvor: domino.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:44