ŽENSTVENI DOM S KARAKTEROM

Svjež početak na poznatom mjestu: Kad umjesto kupovine novog stana, angažirate pravog dizajnera

 Aaron Leitz
Vlasnica ovog stana, već si je počela tražiti novi dom, sve dok nije vidjela rad dizajnerice Jessice Helgerson. Dizajnerica sirovom industrijskom prostoru dodaje mekoću i suptilne elemente bojom i teksturama, pomalo ženstveno, ali ipak vrlo izražajno i s karakterom. Pogledajte sjajan projekt talentirane dizajnerice!

Pam Williams više nije voljela svoj loft u Portlandu. Narančasti bambus podovi i ormarići nisu joj više bili po volji, kao ni impresivne čelične konstrukcije iz prethodne obnove. Ako želi mjesto koje će ju nadahnjivati i veseliti, zaključila je da će se morati preseliti, sve dok nije vidjela još jedan stan u zgradi. 74-godišnja gospođa Williams ostala je zapanjena, zbog čega je odlučila pružiti još jednu šansu stanu u kojem živi.

Aaron Leitz

Iako je već gledala oglase i ušteđevinom planirala kupiti novi stan, počela je razmišljati da bi možda bilo mudrije ostati i angažirati nekog tko će mu dati novi sjaj, a kao najbolja opcija očito je bila dizajnerica interijera, koja je renovirala susjedov stan: Jessica Helgerson. Loft od 100 četvornih metara kupljen 2009. godine za oko 400.000 dolara, dizajnerica je u potpunosti oljuštila sve do izvorne opeke, betona i drva koje datira iz 1910. godine i krenula u renoviranje od početka. Vlasnica je željela mekan, smiren i ugodan dizajn, s modernom mladenačkom energijom. Istovremeno, dizajnerica je tome dodala puno prostora za pohranu koji će vlasnici olakšati držanje stana urednim i zato finalni dizajn ima puno ugradbenog namještaja i uređenu paletu toplih blagih boja, uključujući nijansu bijele, svijetlo sivo i boju breskve.

Aaron Leitz

Dnevna soba ima kauč s velikim ugrađenim ladicama za odlaganje u podnožju. Također ima zid s otvorenim i zatvorenim spremištem koje gđa Williams uspoređuje sa slikom Pieta Mondriana.

Aaron Leitz

Aaron Leitz

U kuhinji su postojeći ormari od crvenog hrasta izbijeljeni i oplemenjeni mesing ručkama, dok su gornji ormarići uklonjeni, zbog čega se prostor doima većim. Umjesto toga, zid je kompletno prekriven malim mozaik pločicama, koje su još postavljene na zidu kupaonice i oko tuša.

Nigdje u stanu nema knaufa, sve je ili cigla, ili beton, ili pločice.

Aaron Leitz

Aaron Leitz

Najmanje područje stana je uzdignut studio s ugrađenim stolom, policama i ormarićem, gdje je dizajnerica spustila pod i eliminirala stepenice zbog bolje pristupačnosti, ali i spustila strop pa prostor sada uljuljka svakoga tko kroči unutra.

Aaron Leitz

Radovi na stanu su započeli u svibnju 2017. godine i završili u rujnu iste godine, a ukupan trošak je bio oko 350.000 dolara.

"Renoviranje se pokazalo kao predivno iskustvo", rekla je gospođa Williams novinaru The New York Timesa te dodala kako je "Ne samo da sam dobila dom, već sam dobila i ljude koje smatram prijateljima i mentorima", zaključuje vlasnica.

Aaron Leitz

Aaron Leitz

Aaron Leitz

Aaron Leitz

Aaron Leitz

Aaron Leitz

Foto: Aaron Leitz

Izvor: nytimes.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 12:37