PRISTUPAČNI LUKSUZ

The Plum Guide, novi servis za najam stanova u Londonu

Nakon prošlogodišnjeg referenduma o Brexitu cijeli je svijet ostao u šoku, a kakve će posljedice taj potez imati na sliku Europe i na same stanovnike Velike Britanije samo će vrijeme pokazati.

Godinu dana poslije jedna od posljedica već se iskristalizirala i to baš u glavnom gradu! Naime, zbog pada vrijednosti funte i slijedom toga samih cijena života, u Londonu je naglo porasla potražnja za turističkim smještajem, a ova je popularna destinacija postala još dostupnija posjetiteljima koji žele iskusiti život u velikoj svjetskoj metropoli. Izrazita turistička privlačnost Londona i njegove okolice te sve veća potražnja potaknuli su nastanak i razvoj novih agencija i servisa za iznajmljivanje prostora koji preko svojih internetskih stranica nude smještaj isključivo u Londonu i čije poslovanje munjevito raste.



The Plum Guide jedan je od njih, a vrijedan je pažnje zbog svog odnosa prema kvaliteti i razine usluge koju nudi svojim korisnicima. Kad je osnovan prošle godine servis The Plum Guide imao je u svojoj ponudi oko 150 stanova i kuća, a danas broji više od 800 fantastičnih jedinica. Kako bi kvaliteta ponude zaista bila na visini postupak uvrštavanja određene jedinice na popis nekretnina koje The Plum Guide nudi svojim korisnicima rigorozan je i detaljan, a uključuje procjenu stručnjaka za ugostiteljstvo koji kontrolira svaku jedinicu prije njenog odobravanja. Ti su kriteriji toliko strogi da tek jedan od sto prijavljenih domova zadovolji svih 150 uvjeta!



Primjerice, svaki prostor mora biti lociran u poželjnoj gradskoj četvrti i to na 5 minuta udaljenosti od bar tri mjesta za doručkovanje. Prostorije u kući ili stanu moraju imati puno dnevnog svjetla, dovoljno prostora za druženje, tihe spavaće sobe, snažan pritisak u tušu u kupaonici i brzu internetsku vezu. Naime, vlasnicima The Plum Guide agencije važno je da njihovi korisnici uživaju u svom savršenom boravku u Londonu pa stoga tako i biraju prostore koje će im staviti na raspolaganje.



Ovaj "pristupačni luksuz" u pojedinim jedinicama platili biste oko 300 kuna po osobi, a lokacija, veličina smještaja i njegova opremljenost povećavaju cijenu. Nakon što odaberete pravi smještaj za sebe, The Plum Guide vas povezuje s domaćinom odnosno vlasnikom prostora koji vam pomaže s uputama i po želji dogovara s vama nabavku hrane i odražavanje prostora dok ste u njemu. Vrijednost ovakvog servisa koji drži do iznimno visokog standarda nalazi se u činjenici da se na zagušenom tržištu prepunom mogućnosti često znaju naći i brojni neadekvatni smještaji koji crpe vaš budžet bez opravdanih razloga. Svrha The Plum Guide servisa jest zaštititi maksimalno korisnike i ponuditi im vrijednost za novac te osigurati nezaboravan boravak u Londonu. Planirate put u London? Svoj smještaj potražite upravo na The Plum Guide stranicama!

Izvor: NYTimes

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:17