SUVREMENA REINTERPRETACIJA

Tradicionalna slovačka kuća izgrađena za 75.000 eura

 

Ovu kuću u Slovačkoj od svega 85 četvornih metara dizajnirao je arhitektonski ured JRKVC i uređena je u maniri eko-prijateljskih kuća. Ima grijani betonski pod i može pohranjivati toplinsku energiju, što uvelike pomaže vlasnicima glede održavanja i nižih režija.

Kuća je uređena vrlo jednostavno minimalistički, a njezin je najveći atribut otvorenost prema prirodi. Ima natkriveni trijem ispod kojeg vlasnici uživaju čak i po kiši. No, ono što slijedi i zbog čega je zanimljiva je stakleno pročelje sa stražnje strane koje odvaja unutrašnjost od eksterijera, i pravi je raj za ljubitelje prirode i života na otvorenom. Nama se jako sviđa, a vama?

Kuća je uređena vrlo jednostavno i minimalistički, a njezin najveći atribut je otvorenost prema prirodi koja počinje natkrivenim trijemom ispod kojeg vlasnici mogu uživati čak i po kiši i nastavlja se kao pravi dragulj u obliku staklenog zida koji se proteže po cijeloj jednoj strani kuće. Samo jedno veliko staklo odvaja unutrašnjost i vrt kuće, pravi raj za ljubitelje prirode i života na otvorenom. Nama se jako sviđa, a vama?

Foto: Peter Jurkovič

Izvor: www.archdaily.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:22