INTERIJERI ZA PET

Tri mala stana: Manji, veći, najveći

Saznajte što učiniti kada je interijer manji od 46 kvadrata!

Kada razmišljamo o lijepim domovima, najčešće su to velike vile i nedokučiva imanja. No, istina je da je lijep dom ono što napravite od prostora koji imate. Umjesto da natrpavate interijer velikim komadima namještaja i napadnim uzorcima, pokušajte koristiti jednostavan dizajn u neutralnim bojama, s policama i skladišnim prostorima možete učiniti da se čak i jednosoban stan (studio) osjećate kao u dvorcu. Ova tri interijera u nastavku koje su uređivali ljudi iz Curly Studija pokazuju da ne morate imati puno kvadrata da bi vam dom bio lijep i udoban.

PRVI INTERIJER

Prvi stan ima 40 četvornih metara i umjesto police koristi klizna staklena vrata koja odvajaju spavaću sobu od dnevnog boravka. I u ovom interijeru je korištena povišena drvena platforma kao podloga za krevet koja služi kao dodatni prostor za pohranu stvari. Mala kuhinja i blagovaonica imaju dosta danjeg svjetla i bijeli cigleni zid. Garderoba je smještena u uskom prolazu u ormaru s ogledalom koji povećava prostor.

DRUGI INTERIJER

Drugi interijer ima samo 32 četvorna metara. Dizajneri su na drvenu platformu smjestili krevet, dok je glavna prostorija u stanu odvojena praktičnom i lijepom drvenom policom. Stol idealan za dvije osobe smješten je u kuhinji i preklapa se kada nije u upotrebi. Stan ima i ugradbeni ormar na kojem nisu postavljena vrata, mali balkon i kupaonicu s tuš-kabinom.

TREĆI INTERIJER

Posljednji interijer ima 45 četvornih metara. Dnevni boravak je opremljen posebno izrađenim policama koje se protežu skroz do stropa koristeći svaki slobodni centimetar prostora, pa čak i stvaraju iluziju veće visine. U dnevnom boravku su dizajneri iskoristili sofu kao element koji odvaja životni prostor od blagovaonice u koju se mogu smjestiti četiri osobe. Korištenjem projektora i projekcijskog platna umjesto tradicionalnog TV-a oprema se lakše može sakriti kada nije u upotrebi. Kuhinja je dovoljno prostrana za pripremanje jela, a zamućena klizna staklena vrata vrlo lako mogu sakriti nered nastao kuhanjem.

Ovo su zaista dobri primjeri sa zanimljivim rješenjima koja se vrlo lagano mogu primijeniti na većinu novosagrađenih stanova u Hrvatskoj svojim izgledom i tlocrtom, a mi se nadamo da će vas inspirirati. Sretno!

Izvor: freshome.com

Vizualizacije: Curly Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 15:17