Velvet Pepper Studio

U ovom vedrom i pozitivnom prostoru u Zagrebu brinu se za zdravlje vašeg duha i tijela!

Velvet Pepper studio realizacija je dugo snivanog sna dugogodišnjih prijateljica Christiane Igbeka i Andree Vidas. Christianu, diplomiranu ekonomisticu, i Andreu Vidas, diplomiranu inženjerku tekstilnog dizajna, spojila je zajednička ljubav prema jogi, plesu i pokretu. Njihova ljubav prerasla je u strast koja ih je odvela na brojna stručna usavršavanja u zemlji i inozemstvu, pa je samim time nastala i želja da svoje znanje i veselje vježbanja prenesu na druge.

U potrazi za idealnim studijom i ponudom, odlučile su stvoriti vlastiti komadić raja. Kao i kod većine poslovnih pothvata, prvi korak pri traženju savršenog prostora bila je lokacija. Želja je bila centar Zagreba, no ne i strogi centar koji je problematičan za korisnike osobnih vozila. Stoga se lokacija na samom početku Vinogradske ceste, u neposrednoj blizini Ilice, s tramvajskim i autobusnim stajalištima, kao i velikim parkingom, a opet dovoljno daleko od prometne buke, pokazala idealnom. Sam studio još unutar zgrade sadrži i zatvoreni prostor u kojem korisnici bicikala mogu bezbrižno ostaviti svoja prijevozna sredstva, što je vlasnicama također bilo izrazito važno.

Sljedeći je korak bila veličina kao i raspored prostora. Dvije dvorane (jedna za jogu, druga za šipku), dvije garderobe (muška i ženska), privatna prostorija (za učitelje/vlasnice), dva sanitarna čvora i prostor za recepciju i druženje na 100-200 m² dugo vremena činilo se kao nedostižan popis želja. U moru ponuda jednoga dana ukazao se savršeni prostor od 130 m², na idealnoj lokaciji, u čijem su se tlocrtu ocrtavala sve točke s popisa. U zgradi sagrađenoj '30-ih godina prošloga stoljeća, na prvom katu, nalazi se u potpunosti renoviran kružno organiziran stan u kojem je iz hodnika omogućen pristup svim prostorijama. Zapadne je i južne orijentacije, pa ga samim time odlikuje velika količina sunčeve svjetlosti. Vlasnik stana prethodno je kompletno promijenio instalacije i sanitarije, postavio visoko kvalitetnu drvenu stolariju koja sprečava buku koja bi dopirala izvana, te značajno štedi energiju. Postavljen je novi prekrasan hrastov parket, klimatizirane su sve prostorije osim kupaonice i WC-a, te je sve bilo obojeno u bijelo, izuzev par neupadljivih detalja na keramici u kupaoni i WC-u. Od renovacije prostor nije bio korišten, tako da su Christiana i Andrea dobile potpuno novo prazno platno spremno za svoje poteze.

Pri dvomjesečnom uređenju, koje su u potpunosti same osmislile, željele su zadržati prozračnost koristeći što manje namještaja i fokusom na šarenilo boja i detalja koje odlikuje njihove osobnosti, a istodobno unosi veselje i uspješno izbjegava monotonost sličnih prostora.

Sve crteže i detalje na bijelim zidovima, kao i pastelno plavo nebo s oblacima u hodniku, oslikala je sama Andrea, čije se dizajnerske sposobnosti, osim u kreiranju odjeće, uspješno prenose i na oslikavanje prostora. Pri oslikavanju ružičastog zida u hodniku i ogledala u dvorani za šipku korištene su boje koje zid pretvaraju u ploču, pa se isti koriste za pisanje raznih poruka ili novosti.

Sav namještaj je izrađen po mjeri od punog drva i obojan u prljavo bijelo, kako bi ljepota strukture drva došla do izražaja. Garderobe su izuzetak, te su izrađene od bijelog iverala s uzorkom drvenih godova. Kupljene metalne poličare koji se nalaze u hodniku i kupaonici vlasnice su same ručno obojale. Posebno su ponosne na zid s prostirkama i ostalim rekvizitima naručenim iz Engleske kojim su znatno uštedjele na prostoru, kao i stvorile najupečatljiviji detalj studija. Isto tako klupice u hodniku, osim za druženje, služe i kao odlagalište za stvari. Poneki detalji dolaze iz Christianinih i Andreinih privatnih kolekcija nabavljenih s raznih strana svijeta poput Balija, Tajlanda i Sarajeva, dok su ostali kupljeni u najrazličitijim dućanima i bojama. Jednostavni detalji poput svijeća i držača za iste, šalica, čaša, jastučića i ručnika raznih boja i veličina također igraju bitnu ulogu u prostoru.

Želja da se omogući individualni pristup pri vježbanju uključivala je nabavku najvećeg izbora rekvizita; prostirki, ciglica, dekica, remenja, bolstera, jastučića za oči, valjaka, vrećica s pijeskom. Osim kvalitete, važan faktor pri izboru istih bile su i, pogađate, boje. Tako da su i svi ti rekviziti, nabavljeni u inozemstvu, sami po sebi ukras u prostoru. Yoga swing je također novost na tržištu, posebna vrsta ljuljačke od čvrste tkanine, pomoću koje se izvode vježbe joge, snage, akrobatske i terapeutske vježbe. Ova ljuljačka potječe s Balija i Christiana ju je donijela u naše krajeve završivši instruktorski tečaj u Amsterdamu. Istodobno je Andrea postala senior učiteljica joge pa su i to bili jedni od glavnih motivatora za otvaranje vlastitog studija. Ljuljačke su u različitim dvobojnim kombinacijama, pa obješene daju jednu novu dimenziju dvorani u kojoj se inače održavaju ostali joga satovi, dok zapakirane u svojim pripadajućim torbicama krase kutak u hodniku. Dvorana za šipku je namijenjena ženskoj populaciji, pa su vlasnice u istoj željele naglasiti ženstvenost pomnim odabirom zavjesa i oslikanim raskošnim detaljima dostojnih kraljica poput prijestolja, ogledala, lustera, make up policom i sl.


Velvet Pepper studio je stvoren po mjeri korisnika, mjesto na kojem mogu zaboraviti na svoje svakodnevne brige i pobjeći natrag sebi. Osim šarolike i inovativne ponude, certificiranih učitelja, kreativnih satova i opreme vrhunske kvalitete, želja je bila pružiti veseo i ugodan ambijent u kojem korisnici mogu osloboditi dijete u sebi, vježbati pod stručnim vodstvom, zaplesati oko šipke, bezbrižno visiti naglavačke uz pomoć antigravitacijske ljuljačke, opustiti se na tajlandskoj masaži, popiti šalicu omiljenog čaja, osladiti se pokojim zalogajem, pročitati novosti iz svijeta joge i znati da se mislilo na njih svime; od raznolike ponude treninga, do parkinga za bicikle, prirodne kozmetike i okrepe. Reakcije polaznika su upravo takve; od prvog dolaska u studio kada se oduševe prozračnošću i šarenilom, preko zadovoljstva odrađenim treningom ili masažom, pa sve do odlaska s neprocjenjivim osmijehom na licu.

Više informacija o programima i trenerima možete pronaći na njihovoj službenoj stranici ili na Facebook profilu Velvet Peppera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:28