3on7 Apartments u Zagrebu

U POSJETU Vodimo vas u tri stana od 45 m² u Zagrebu koja osvajaju svojim fenomenalnim uređenjem!

Diplomirana inženjerka grafičkog dizajna Danijela Potočnjak Bešlagić nikad nije radila u struci, nego je dugo plovila marketinškim vodama, a onda joj je nakon rođenja prvog djeteta majčinstvo postalo prioritet.

U tom periodu, u toplini svoga doma, malo ozbiljnije počela je razmišljati o svemu što ju je cijeli život veselilo, a za što prije jednostavno nije imala vremena.
- Cijeli život volim lijepe stvari, volim putovanja, lijepo uređene i nadasve ugodne interijere - kaže.




Koliko je uspješna u tome, pokazala je uplovivši u još jedno nepoznato područje - turizam. Naime, Danijela i njezin suprug postali su vlasnici nekretnine u zagrebačkoj Frankopanskoj ulici, koju su odlučili prenamijeniti u tri luksuzna apartmana za kratkoročni najam te ih pomno urediti i opremiti uz pomoć stručnjaka za uređenje interijera.

- Apartmani su smješteni na prvom katu trokatnice sagrađene 1896. godine kao prenoćište. Sudbina je htjela da se prvi kat te zgrade nakon dugih 120 godina vrati u prvobitnu funkciju, stoga je 2017. kompletno renoviran i pretvoren u tri komforna, luksuzno opremljena i šarmantna apartmana, veličine oko 45 kvadrata. Nekretnina je kupljena s prvobitnom željom da stvorimo tri stana, za naša dva malodobna sina, kad krenu na fakultet, i stan za baku kad se vrati iz Švicarske.



Do tada smo ih planirali iznajmljivati na mjesečnoj bazi, ali kad smo bolje razmislili, s obzirom na lokaciju, smještaj i očiti porast zagrebačkog turizma, ali i nedostatak hotelskog i apartmanskog smještaja visoke kategorije u zagrebačkom centru, odlučili smo ih ipak urediti kao apartmane za kratkoročni najam te cijelu priču pretvoriti u lijepi obiteljski posao - otkriva Danijela.




PRIVATNOST

Kako bi to postigla, morala se napraviti golema adaptacija koja je počela krajem studenoga 2016., a dovršena je u travnju. Kompletno su zamijenjene sve instalacije i izvedena su tri apartmana. Kompletna stolarija je zamijenjena tako da su sva tri apartmana opremljena drvenim prozorima vrhunske kvalitete te zvučne i toplinske izolacije (ariš, četveroslojno staklo), a sva su stakla prevučena UV-izo folijom koja pruža privatnost od znatiželjnih pogleda.



- Apartmane smo opremili drvenim ulaznim vratima s bravama s PIN kodovima. Na podove je stavljen vrhunski hrastov parket, točnije dimljeni hrast. Na spoju zidova i stropa dodali smo štukature kako bismo naglasili visinu stropa te dodatno pridonijeli eleganciji i starogradskom štihu.

U dva apartmana neki su zidovi obloženi starom ciglom, tako smo dodali dašak starine, ali ih i zatoplili. To je osobito vidljivo u trećem apartmanu koji smo čak zbog cigle i uređenja interijera prozvali ‘industrijski’. Svaki od apartmana je opremljen Hi-Fi sustavom Denon s četiri stropna zvučnika. Kompletan ulaz, prvi kat zgrade i parkirno mjesto pokriveni su HD videonadzorom - nabraja.



UPEČATLJIVA OSOBNOST

Uređenje interijera, kao i osmišljavanje sva tri apartmana osmislila je dizajnerica interijera Nina Vodička Matković iz društva Peti aksiom kojoj bih se ovom prilikom zahvalila što je svojom predanošću i strpljenjem vodila i uspješno dovela do kraja ovaj doista zahtjevan projekt, sve od promišljanja, ideje i projektiranja pa do unutarnjeg uređenja – kaže Danijela.


Interijer svakog od tri apartmana ima svoju upečatljivu osobnost. Osmišljeni su tako, ističe vlasnica, da gostima pružaju maksimalnu udobnost te svojim uređenjem prenose ugođaj starograđanskog zagrebačkog stana sa modernim štihom. Većina namještaja u apartmanima kupljena je u Italiji, u trgovini Le Maisons du Monde.



-Ta trgovina je apsolutno otkriće. Tamo smo kupili ormare, ladičare i komode od punog drveta, neke od lustera i brojne detalje za kuhinje i kupaonice. Dio namještaja je kupljen i kod trgovaca starinama, primjerice komode, ogledala, stara vaga, stol, fotelje, klupica, a stari kofer pretvoren u stolić s kotačićima u dnevnom boravku u apartmanu 2 je apsolutno ludilo...



Svi bračni kreveti i madraci su vrhunske kvalitete sa Serta madracima visine 38 cm, a kupljeni su u Harvey Normanu, kao i trosjed na razvlačenje u dnevnom boravku u trećem apartmanu. Svi su ostali kreveti kupljeni u Meblu i također opremljeni vrhunskim madracima. Pločice za kupaonice su, pak, kupljene u Bauhausu, a tuš-kabine i sanitarije odabrane u Ferotermu - nabraja i dodaje kako apartmanima šarm i živahnost daju i otkačene slike renomirane zagrebačke slikarice Tatjane Politeo.

Više o ova tri genijalana apartmana možete saznati na www.3on7.eu

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. travanj 2024 08:47