Cool mjesto

U Zagreb je stigao Bread Pitt i nikada nije bio ukusniji!

Bread Pitt – Bakery & Luncherie, novootvorena pekarnica u centru metropole

Bread Pitt sasvim je drukčija pekarnica. Otvorena je prošli tjedan u središtu Zagreba i, uvjerili smo se u to i sami odlaskom po pecivo, uvijek je puna ljudi. Što ih čini drukčijima? Za početak, njihova ponuda hrane namijenjena je baš svima - onima koji vole više i manje zdravo, kao i onima koji žele sva tri dnevna obroka iz pekarnice. Uz to je, kaže vlasnica Ivana Bilić, sve napravljeno od pomno odabranih namirnica.

Osim hrane, uređenje je to koje privlači pozornost, iza čega stoji vlasnica koja kaže da je na tome radila dva mjeseca. Ima tamo svega: biljaka koje vise s galerije stvarajući dojam živosti, dasaka s natpisom "Let's cook", starinskih lončića... Premda može zvučati kao da je prostor ispunjen s previše detalja, s obzirom na činjenicu da je sve puno kruha i peciva, zapravo je riječ o idealnoj kombinaciji. Zidovi su bijeli pa ne skreću pozornost, a crni, niski lusteri i žuti natpisi (baguette, pizza, sandwiches) savršeno upotpunjuju jedni druge.

- Htjela sam da prostor bude ispunjen sivim i crnim tonovima, a bilo mi je jako važno i da namještaj bude drveni. To je istovremeno i moderno i toplo. Zapravo, to je sada svjetski trend u uređenju ovakvih prostora. U sve to uklopila sam pločice kakve se mogu vidjeti u podzemnoj željeznici u New Yorku - kaže Ivana i dodaje da su sve naručili u Italiji, u tvornici koja se bavi proizvodnjom namještaja za stilske pekare.

U prostoru je i galerija, no ona zasad služi kao skladište. Budući da funkcioniraju po principu take-outa, takvo što funkcionira, no pošto planiraju širiti ponudu, moguće je da će jednoga dana gosti moći naručiti, primjerice, soparnik, popeti se gore i u miru pojesti obrok, promatrajući prolaznike.

u Bread Pittu možete pronaći ukusne spring rolice s piletinom, kozicama ili govedinom, creperolls u varijanti s raznim okusima, primjerice od jagode, jabuke, s nutellom ili za ljubitelje slanih kombinacija – s krumpirom ili gljivama. U bogatoj ponudi nalaze se i razne salate te nezaobilazni sendviči čija su peciva, kao i sam kruh, spravljeni od najfinijeg brašna i najkvalitetnijih sastojaka. Tijesto za pizzu rađeno je od zero zero brašna, a pizza od crnog tijesta apsolutni je hit.

Bread Pitt – Bakery & Luncherie mjesto je na kojem će svatko pronaći nešto za sebe, a možda i otkriti neki novi okus. Pauza za ručak ili bilo koji drugi obrok sigurno će postati još omiljeniji trenutak u danu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 06:08