U Zagrebu otvoren prvi Old Wild West Steak

Jeste li ga već posjetili?

Ako su vas oduvijek fascinirali Divlji zapad, vestern filmovi, kauboji i Indijanci, oduševit će vas vijest da je u Hrvatskoj otvoren prvi Old Wild West Steak&Burger house. Riječ je o poznatom talijanskom brendu restorana koji se od konkurencije izdvajaju upravo po svom tematskom uređenju.

U Old Wild West restoranu obroci se, naime, konzumiraju u karavanama, indijanskim šatorima, rudniku ili uredu Georgea Washingtona, što ručak ili večeru u ovom restoranu čini posebnim doživljajem i atrakcijom. Hrvatska inačica smještena je u zagrebačkom Arena centru i prostire se na ukupno 600 četvornih metara te ima ukupno 300 unutarnjih i vanjskih sjedećih mjesta. Uređenje interijera trajalo je dva mjeseca, a na njemu su radili majstori tvrtke iz Italije s kojom inače surađuju prilikom uređenja restorana iz lanca.

Uzbudljiv svijet

– Osnovna ideja uređenja je postizanje dojma da se ušli u uzbudljiv svijet Divljeg zapada kroz tipičan ambijent saloona. Takvo uređenje interijera čini restoran prepoznatljivim i razlikuje ga od drugih. Tematski uređene prostorije stoga su naša najveća zanimljivost jer smo jedini restoran u hrvatskim trgovačkim centrima koji je uređen u ovom stilu – pojasnila je Marijana Kraljević, glasnogovornica restorana Old Wild West.

Sav namještaj i dekoracije koje se koriste za uređenje restorana izrađuju stolari, a posebno je zanimljiva činjenica da su svi zidovi ručno oslikani. Osim po uređenju, Old Wild West poznat je po bogatoj ponudi mesnih jela poput hamburgera, tex-mex specijaliteta i argentinskog mesa s grilla. – Najcjenjeniji odresci hereford i angus govedine, koji se poslužuju u Old Wild Westu, dolaze izravno s odabranih argentinskih farma pampe, gdje se nalaze najveći i najbogatiji pašnjaci na svijetu, na kojima su pažnja i briga za životinje na najvišoj razini. Rezultat takvog načina uzgoja je kvalitetno, sočno i ukusno meso po kojem je Old Wild West prepoznatljiv – tvrde iz ovog restorana.

Dječje igre i darovi

Old Wild West nudi i brojne dječje menije popraćene igrama i darovima. Tako se mališani mogu zabavljati bojenjem podložaka pastelnim bojicama koje dobivaju na dar. Brend Old Wild West dio je Cigierre Spa lanca iz sektora restorana s uslugom za stolom. Prvi Old Wild West otvoren je 2002. godine, a danas broji više od 180 restorana u Italiji, po jedan imaju u Švicarskoj i Belgiji te odsad i u Hrvatskoj.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:03