Lijepi stan

Ugodan život u 32 četvorna metra

 

Simpatičan stančić na slici prostire se na samo 32 četvorna metra, no to se prema njegovu uređenju uopće ne može naslutiti. Izvrstan raspored životnih zona omogućuje da ovaj stan funkcionira besprijekorno u bilo koje doba dana i bude odličan prostor za boravak. Uređen različitim nijansama sive boje, sve je samo ne mračan i tmuran. Bez suvišnih dekoracija stan je jednostavan i uređen s ukusom, a brojne biljke su detalj koji unosi malo boje u prostor.


Ulazni hodnik uređen je posebnim tapetama koje ga čine jednako upečatljivim dijelom stana kao što je na primjer boravak ili inovativna spavaća soba.

Dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja dio su jedinstvenog prostora u kojemu su jasno razgraničene zone. Dnevnu sobu čini tamnosiva sofa i jednako taman tepih s jednostavnim bijelim uzorkom.

Svijetli parket i zidovi obojeni u svijetlu bež boju omogućuju da se ova zona dodatno istakne. Zanimljive uzorke u ovaj prostor unose meki jastučići koji zadržavaju sivu paletu, ali svojom tkaninom unose i dinamiku u ovaj prostor.


Blagovaonicu čine okrugli stol i četiri sive stolice nadahnute slavnim Eames stolicama.

Kuhinja u nastavku prostorije uređena je kombinacijom toplih drvenih površina i svijetlih kuhinjskih ormarića. Položena u obliku slova L, dodatno je ukrašena sitnim mozaikom na kuhinjskoj pozadini izvedenim u neutralnoj boji.


Do spavaće sobe dolazi se pomoću neobičnih ljestvi od svijetlog drveta kojima se penje uza zid. Od istog materijala sagrađena je i viseća platforma u koju je smješten bračni krevet. Ispod platforme nalazi se ormar za odjeću obojen na jednak način kao i zidovi stana, čime se vizualno stapa s pozadinom. Središnja vrata prekrivena su ogledalom, što dodatno proširuje prostor.

Kupaonica je jednostavnog uređenja s klasičnim bijelim kvadratičnim pločicama i uskim prostorom tuša.

Stan ima na raspolaganju i mali balkon s dovoljno mjesta za uski stol i dvije stolice na sklapanje. Treba li nam išta više?

Izvor: Diy Core

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:44