WOW!

Novi projekt Ivane Bukvić: Luksuzan stan u potkrovlju za ženu koja zna što želi

 Ivy s design
Stilski zahtjevi vlasnice stana bili su raskošni i luksuzni, a ideja je bila oponašati prostor umjetničke galerije

Vodimo vas u predivno prostrano potkrovlje površine 140 kvadrata u Berlinu, koje savršeno prikazuje i odražava osobnost vlasnice

Novi projekt Ivane Bukvić, berlinske dizajnerice hrvatskog podrijetla, i njezina studija Ivy's Design - ivysdesign namijenjen je jednoj borkinji za ženska prava. Prostrani stan u potkrovlju, otvorenog prostora i s galerijom, smješten je u zgradi uz jezero. U središtu ima postavljenu ljuljačku koja simbolizira bezbrižnost i slobodu nakon teškog životnog razdoblja.
Na svojoj je koži vlasnica ovog stana tijekom lošeg razvoda i borbe za skrbništvo osjetila koliko je ponekad teško biti "nježniji" spol. Borila se i s teškom bolesti, a mir je našla u prakticiranju joge, za što u svojem domu sada ima posebnu prostoriju - sobu za vježbanje, meditaciju i odmor. Promijenila je i karijeru uspješne galeristice te nakon dodatnog obrazovanja postala medijatorica za rješavanje sukoba.

image
Ivy s design

Osjeća se dašak industrijskog stila, ali na zaigran način. Nekoliko je zapanjujućih komada namještaja koji su rađeni po mjeri, uz mesing i metalne detalje

image
Ivy s design

Nekad buntovnica

Obiteljsko naslijeđe investirala je u svoj novi dom, tražeći privatnost na visokom katu. Pogled je divan, na jezero kakva su karakteristična za Berlin.
- To je stan osobe koja je od buntovnice postala ona koja na miran način razgovorom rješava konflikte drugih osoba tijekom razvoda. Njezin dom reprezentira sve što je prošla i što je postigla. Njezina je ideja bila da zidovi budu za razne umjetnine jer je ona i dugogodišnja galeristica - govori Ivana Bukvić, kojoj je studiju odnedavno partnerica inženjerka građevine i dizajnerica interiera Ilona Pintar iz Đurđevca.

image
Ivy s design

Sofa lila boje mjesto je za druženje, ali ukazuje i na dominaciju jedne žene. Zidovi su, pak, rezervirani za umjetnine s obzirom na to da da je vlasnica dugogodišnja galeristica

image
Ivy s design

Centralna sofa lila boje mjesto je u stanu za druženje, ali ukazuje i na dominaciju jedne žene. Boje kuhinje i materijali odabrani su tako da privuku prirodno okruženje izvana i nastave ga unutra. U stanu se osjeća i dašak industrijskog stila, ali na jednostavan i zaigran način.

Strahopoštovanje

- Stilski zahtjevi vlasnice stana bili su raskošni i luksuzni, što nam je omogućilo da se poigramo kiparskim trendovima. Ideja je bila oponašati prostor umjetničke galerije - nekoliko je tu masivnih i zapanjujućih komada namještaja po mjeri, umjetničkih djela, uz mesing i metale detalje, i ništa nije zbijeno uz i na zidove, ostavljajući prostor da se sam po sebi nameće i izaziva trenutak strahopoštovanja kao kod kvalitetno kurirane izložbe - opisala je Ivana Bukvić.

image
Ivy s design
image
Ivy s design

U stanu je postavljen otok kakav je prije napravljen i za stan blogerice Edite Šimić, autorice Kuživancije, također u Berlinu.
- Mnogi su doslovno poludjeli za tim otokom, pa radimo individualne narudžbe sa sitnim izmjenama detalja za naše klijente. U planu je da ga proizvedemo kao vlastiti proizvod. U ovom smo stanu također sav drveni namještaj, stol, ormarić ispod stepenica, police za knjigu i drugo, sami dizajnirali, sve je od hrasta i čelika s detaljima od mesinga - objašnjava I. Bukvić, koja nam je predstavila još jedno od svojih šarmantnih djela uređenja interijera koja se samo mogu poželjeti.

U središtu je ljuljačka, koja simbolizira bezbrižnost i slobodu nakon teškog životnog razdoblja vlasnice

image
Ivy s design

Sav drveni namještaj u stanu, među kojima je i najtraženiji komad, prepoznatljivi otok, potpisuje Ivana Bukvić, berlinska dizajnerica hrvatskog podrijetla iz studija Ivy's Design

image
Ivy s design

Povezivanje

Stan čija je površina službeno 140 četvornih metara puno je veći jer ima i otvorenu galeriju pod kosinama s dijelom za ured i posebnim prostorom za opuštanje, a uz to četiri spavaće sobe i prostrani dnevni boravak.

image
Ivy s design
image
Dizajnerica i autorica projekta - Ivana Bukvić
Ivy s design

Stan je spojen sa susjednim, nekad malim stanom. Izvedeni su svi nužni građevinski radovi za ovu adaptaciju, promijenjen je parketni pod uz poravnjavanje, proširena je kuhinja, podignut knauf na mnogim mjestima, uvedena nova rasvjeta i još mnogo toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 22:45