Simpatično uređeni stan

Upečatljiv i razigran stan za mladu obitelj

 

Simpatično uređeni stan površine 60 četvornih metara koji se nalazi u Sankt Peterburgu osmislio je ruski studio INT2. Odabir zanimljivih tapeta, neočekivana uporaba drva te odlično osmišljen raspored prostorija kvalitete su koje čine ovaj prostor posebno upečatljivim i razigranim te stvorenim za modernu mladu obitelj.

Već je sam ulaz u stan praktično riješen definiranjem malog predsoblja ugradnjom rebraste strukture od svijetlog drva pomoću koje je u otvorenom prostoru stvoren mini hodnik s prostorom za vješanje odjeće, odlaganje obuće i općenito odijevanje. Sama drvena struktura sa svoje vanjske strane služi i kao prostor za odlaganje knjiga u dnevnom boravku.

Boravak je uzak i namješten velikom sivkastom kutnom garniturom, duguljastim drvenim stolićem za kavu i bijelim ormarićem za knjige i drage sitnice. Na kraju se nalazi i mali radni stol sa žutom stolicom koji predstavlja radni kutak koji se savršeno uklapa uz već spomenutu policu s knjigama.

Iz boravka se ulazi u prostor kuhinje koju obilježava uporaba jednostavne, a vedre sive tapete s uzorkom križića. U kuhinji s bijelim kuhinjskim elementima nalazi se i blagovaonica u obliku pravokutnog stola s četiri stolice.

Kuhinju sa spavaćom sobom povezuje dugački hodnik na sredini pregrađen vratima kako bi se omogućila privatnost vlasnicima.

Tapete ovu prostoriju također povezuju s ostatkom prostora, no izvedene su u suprotnoj kombinaciji boja s bijelom osnovom i sivim križićima.Udoban i šarmantan stan!

U udobnoj spavaćoj sobi vidljivi su elementi korišteni i u javnom dijelu stana pa je tako zaglavlje kreveta izvedeno na isti način kao i predsoblje, i to od svijetlih drvenih letvica kojima se stvara reljefni efekt površine, a taj je detalj iskorišten i za dodatno isticanje površine zida na dijelu na kojem je postavljen televizor.

Prije spavaće sobe iz hodnika se ulazi u usku prostoriju koja je pretvorena u veliki ormar s bijelim namještajem.

Kraj kuhinje nalaze se kupaonica i toalet u odvojenim prostorijama uređenima na isti način, s tamnim kvadratnim pločicama na podu i mliječnobijelim reljefnim pravokutnim pločicama na zidovima. S bijelim kupaonskim elementima te zastakljenim tušem stil obje male prostorije objedinjen je i dosljedan.

Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 04:05