SAMO ZA PROBIRLJIVE

Utočište kakvo bismo poželjeli

Materijali, posebice izbijeljeno drvo i kamen kojim je popločena terasa, zazivaju tradicijsku gradnju i pomažu da se kuća savršeno uklopi u mediteranski seoski ambijent.

Najbolje se ipak ne vidi... jer najbolji je, kažu gosti ovog imanja, miris mora i mediteranskog bilja koji oplahuje ovu kuću na Mallorci.


Kuća je zavučena između kuća i dvorišta jednog sela uz obalu, i tako sakrivena od čitavog svijeta postala je utočište za vlasnike koji tijekom ljeta uživaju i u interijeru i na otvorenom. Čitav dnevni prostor organiziran je kao otvoreni plan koji vodi do bazena i vanjske blagovaonice. Ipak, glavna dnevna soba je na katu i iz nje se pruža predivan pogled.

Blagovaonica s kuhinjom je u zatvorenom dijelu prizemlja. Projektirajući kuću, arhitekti su u fokusu imali druženje kao aktivnost kojoj je potpuno podređeno uređenje prizemlja.




Zone odmora pružaju se kroz sve etaže ove kuće. Zatvoreno dvorište također omogućuje blagovanje, užitak uz čašu vina, druženje s prijateljima, a sve uz potpuno očuvanu privatnost.


Foto: Greg Cox/Bureaux/Living Inside

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 22:06