Wow, kakav dragulj!

UTOČIŠTE ZA POŽELJETI Čarobna kuća na plaži okružena zelenilom

Čarobna Casa Tiba nalazi se u Brazilu u gradu Trancoso i to tek nekoliko koraka od plaže. Nekada je u njoj svoju radionicu imao keramičar João José Calazans, a 2007. godine kupio ju je Francuz Tierry Moriceau koji je želio stvoriti utočište za sebe i svoju obitelj, dovoljno blizu gradskoj vrevi, a opet blizu plaže.









Renovacija kuće trajala je nešto manje od godine dana, a za nju je bila zadužena arhitektica Daniela Oliveira iz tvrtke Verde de Vila koja je obnovila drvenu strukturu kuće, zidove, prozore i krovove i to istim materijalima koji su korišteni pri izvornoj gradnji. Dobiveni rezultat opuštajući je prostor koji zrači spokojem i kao stvoren je za uživanje!



Izražajan kontrast bijelih zidova i tamnog drva strukturnih greda, brojni prozori i lagane tkanine te otvoreni prostori zajedno stvaraju predivan dojam prozračnosti, a namještaj ponavlja kombinaciju tamnog, gotovo neobrađenog drva i mekih svijetlih jastuka i posteljine kako na krevetu tako i na kaučevima. Uz kuću se nalazi i bazen s terasom okruženom zelenilom i karakterističnim palmama, prizor za poželjeti! Samo nedostaje dobra knjiga, osvježavajući napitak i odmor može početi, zar ne?



Izvor: Honestly WTF

Foto: Ariadna Bufi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:44