Maleni stančić

Veseli dom od 35 četvornih metara koji ima sve!

 

Volimo male šarmantno uređene stanove i divimo se svim vlasnicima koji s toliko ljubavi i pažnje uspiju od njih stvoriti simpatična utočišta ugodna za život. Iznimka nije ni ovaj stančić veličine 35 četvornih metara u Parizu iza čijeg uređenja stoji vlasnica Eleonore, mlada dizajnerica interijera, koja obožava svoj mali dom.

Iako je djetinjstvo provela u velikoj kući, nikada se u njoj nije dobro osjećala. Velik prostor čini je nervoznom. Njezin stan u koji vas vodimo nalazi se u 11. arondismanu i u njemu živi već nekoliko godina. Kako prilikom useljenja u stanu ništa nije bilo po njezinu ukusu, odlučila se za velike izmjene koje su u temelju promijenile tlocrt prostora. Sada je njezin dom, njezino malo gnijezdo – toplo i veselo mjesto u kojem sama postavlja sva pravila.

Eleonore je u svom domu sve organizirala prema bojama koristeći kutije kojima je uvela red. Osim toga, tekstil koristi kako bi izrazila sebe i to vrlo hrabro eksperimentira s različitim uzorcima koji joj se svide.

Po struci je dizajnerica interijera, a prvi projekt na kojem je radila bio je make-up pult za poznatu kozmetičku kuću, gdje je naučila da se puno različitih boja može kombinirati zajedno, ako je osnovna baza mirna boja. Prilikom uređenja stana bila je u velikom iskušenju da sve oboji u bijelo kako bi prostor izgledao veći, no ljubav prema bojama je prevladala.

Način na koji je koristila razigrane boje i uzorke puno govori o ovoj veseloj mladoj ženi koja ne robuje trendovima i koja je od malog stana stvorila dom u kojem uživa u svakom trenutku. Bravo, Eleonore!

Foto: Ikea Family Live / Chris Everard

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:17