D&D GRAND PRIX

VIDEO: OVO JE NAJLJEPŠE HRVATSKO POTKROVLJE PREMA ODABIRU STRUČNOG ŽIRIJA Vodimo vas u potkrovlje obitelji Sporiš u centru Zagreba

Kreativnost i ljubav prema kazalištu pršte iz svake pore ovog interijera koji je dokaz da za stvaranje lijepog doma nisu uvijek potrebni novac ili dizajnerski komadi

Neobično, drugačije, otkačeno, jedinstveno... Svim se tim riječima može opisati potkrovlje veličine čak 160 četvornih metara obitelji Sporiš u strogom centru Zagreba koje je, prema odluci stručnog žirija D&D Grand Prixa, proglašeno najljepšim među mnogo prijavljenih.

POGLEDAJTE VIDEO!

- Presretni smo i zahvalni. Ovo priznanje te nagrada koja je uslijedila, samo potvrđuje oduševljenje svakoga tko kroči u ovaj stan. Danas kad prevladava minimalistički stil zbog brzine i drugačijeg načina života, naš dom je dokaz da stan može biti poseban i kada odiše životom, srećom, ugodom i magijom i kada se osjeća da se tu zaista živi - pričaju vlasnici, koji nam otkrivaju da su se na naš natječaj zapravo prijavili iz znatiželje. Dok su, otkrivaju, upisivali podatke i birali fotografije za prijavu, sami su sebi rekli da bi mogli pobijediti te u tom tonu nastavili razgovarati, smijati se i maštati. A kada je stigao poziv redakcije časopisa D&D i obavijest da ih je žiri sastavljen od najboljih hrvatskih arhitekata odabrao kao najljepše potkrovlje, njihovoj sreći nije bilo kraja.

A ovo potkrovlje zaista je zarazno. Čarobno, bajkovito, poput nekog malog teatra u zgradi.

- Potkrovlje je veliko i prostrano, s galerijom i terasom koja je prava mala zen oaza, prepuna cvijeća i zelenila, a pravu joj čar daje trava od djeteline. Osim soba i sanitarija, sav ostali prostor u stanu je otvoren. Tako da su dnevna soba, kuhinja i blagovaonica u jednom velikom prostoru iz kojeg se ide na galeriju - nabrajaju i dodaju da u stanu dominiraju prirodni materijali, najviše drvo. Ima i jako puno starih komada namještaja koji su osvježeni nekom lijepom, jačom bojom.

- Od boja, u stanu prevladavaju bijela, siva i smeđa. Naravno, sve je upotpunjeno stotinama detalja u bojama, koji su usklađeni. Sakupljamo sve i imamo mnogo hobija, a i cijeli život nam je prožet umjetnošću i kazalištem, pa se u potkrovlju posebno ističu i ti detalji.

Za kraj, pitali smo ovu neobičnu obitelj što je za nju lijepo potkrovlje.

- O ljepoti i estetici nepotrebno je govoriti. Sama činjenica da je ovo potkrovlje pobijedilo u jakoj konkurenciji potpuno drukčijih stilova dokazuje da novac katkad i nije presudan u stvaranju lijepog doma, da dizajnerski komadi ili namještaj velikih renomiranih imena ne znače da će samim tim stan biti lijep ili funkcionalan. U našem slučaju sve je nekako sjelo na mjesto. Svi smo u obitelji kreativni, a ta kreativnost osjeća se u svakom kutku ovog potkrovlja - zaključuju presretni vlasnici.

Osim soba i sanitarija, sav ostali prostor u stanu je otvorenog tlocrta. Tako da su dnevna soba, kuhinja i blagovaonica u jednom velikom prostoru iz kojeg se ide na galeriju.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 07:15