Od petka popodne pa sve do nedjelje

Vikend kuća idealna za bijeg iz grada

 

Stanovnici velikih gradova jedva čekaju petak i vikend da pobjegnu u prirodu, na more ili u šumu i odmore se od gradske vreve, prometnih gužvi i kaosa. Zamislite samo... Od petka popodne pa sve do nedjelje možete uživati u zelenilu, opuštanju i ukusnoj hrani, a kada ste pritom još i u savršenoj kućici poput ove u nastavku, koja je djelo arhitektice Mara Marcos, život ne može biti ljepši! U predivnom prostoru ove kuće naglasak je stavljen na vesela druženja pa se tako osim udobnog malog dnevnog boravka s kaminom u kutku nalazi i blagovaonica, a terasa ispred kuće je kao stvorena za uživanje u suncu.

Cijela je kućica prozračna jer je zid s ulazom zapravo jedna velika staklena stijena koja omogućuje prodiranje maksimalne količine svjetlosti u prostor, a koja se može vanjskim drvenim vratima dodatno zatvoriti kada padne mrak. Kućica je namještena jednostavno i razigrano, sa svijetlim komadima namještaja i detaljima od drva, kao i kombinacijom neutralnih boja uz dodatak sunčane žute i nebeske plave boje.

Budući da kućica ima samo 90 kvadrata, većina namještaja skriva spremišta za odlaganje stvari kako bi se što više uštedjelo na prostoru i dobilo više mjesta za druženje. U dnu kućice nalazi se i skrivena soba za goste koja se može odvojiti od kuhinje i ostatka prostora kliznim vratima. Na galeriji kuće nalazi se soba za djecu s krevetima na kat, dok je spavaća soba roditelja smještena u prizemlju kuće. S dovoljno prostora za gotovo devetero ljudi, ova mala, ali kompaktna kuća zapravo je idealno mjesto za bijeg! Kada idemo?

Izvor: El Mueble

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:22