Čaroban blagdanski ugođaj

Vodimo vas u predivnu drvenu kuću u Mrkoplju

Pogledajte kako smo stvorili čaroban blagdanski ugođaj

Prva asocijacija na Božić? Pa… okićena jelka, otvaranje darova, obiteljsko okupljanje, purica, miris cimeta, kolači, kuhano vino, ukrasi, imela, snijeg, anđeo, Grinch, Djed Božićnjak, Rudolf…? Bez sumnje, sve navedeno. No, možda ćete reći da smo zajedljivi, ali za potpuni, idilični blagdanski dojam ipak nešto nedostaje.

Recimo, kuća sagrađena od drva, po mogućnosti negdje u planinama prekrivenim snijegom, toplog, udobnog, prostranog, svijetlog i funkcionalnog interijera s kaminom i saunom? O, da! Možete li zamisliti nešto bolje od toga?

Cijelu ovu opisanu božićnu priču pronašli smo u jednoj predivnoj kući za odmor u Gorskom kotaru. Sjećate li se 44. broja magazina D&D, koji je izašao u proljeće ove godine? Vjerujemo da ćete odmah znati o čemu govorimo – o drvenoj kući naziva Šumska vila. Već i sam njezin naziv odaje da je riječ o vikendici koja predstavlja svojevrsni bijeg od stvarnosti, utočište koje se nalazi u netaknutoj prirodi s pogledom na Mrkopalj i skijalište Čelimbašu.

Iako smo je snimali u proljeće, kada je njezin ambijent ipak nešto drugačiji, već smo se tada potajno nadali kako ćemo je opet posjetiti, ovaj put s nekim posve drugim povodom: da u njoj snimimo naš veliki božićni editorijal. A kada su nam vlasnici, Petra i Josip Čubranić, potvrdno odgovorili na naš upit, praktično ni ne znajući u što se upuštaju, brzo smo obišli sve domaće trgovine, probrali ono najbolje od božićnih ukrasa i dekoracija te se zaputili u Gorski kotar.

Stigli smo u dogovoreno vrijeme s tri nakrcana automobila, a zbog strmog prilaza kući vlasnik Josip je čak sedam puta svojim automobilom prevozio sve naše stvari gore-dolje. I onda je krenula naša ovogodišnja božićna priča. Pripremili smo niz setova, inspiracija i ideja kako u svoj dom unijeti pravu blagdansku atmosferu: kako okititi drvce, zamotati darove, dekorirati dnevni boravak, kuhinju, odnosno blagovaonski stol pa čak i spavaću sobu za Badnjak i Božić, a sve to popratili smo korisnim, praktičnim i zanimljivim savjetima kojima je cilj olakšati pripreme i dati vam ideje što sve i kako možete napraviti odbrojavajući 24 sata do Božića.

Iako nam je kuća poslužila kao savršena kulisa, za onu idiličnu situaciju, o kojoj većina nas sanja kada je u pitanju Božić, pobrinula se, eto, viša sila. Ne biste vjerovali, ali drugi dan snimanja pao je snijeg, kao da je netko ili nešto načuo naše misli da bijeli Božić daje onu pravu, začaranu, radosnu i svetu atmosferu, kakva i priliči našem najveselijem blagdanu. Mi smo definitivno uživali stvarajući ovaj Božić, a nadamo se da ćete i vi. Sve najbolje vama i vašim obiteljima!

Sve informacije o kući pogledaj ovdje

Foto: Berislava Picek

Kuću za Božić stilizirala: Danijela Kovačević

Izdvajamo