COOL MJESTO

Vodimo vas u salon namještaja Kult Home u Zagrebu

Dizajnersko mjesto s više od 150 artikala. Za 180 kvadrata salona angažirali su i Ivonu Antonju, kreativku koja je iskoristila sve dijelove prostora koji su se mogli dizajnerski prikazati

Iznenadna navala ljeta nije nas spriječila da prošetamo malo van središta Zagreba i posjetimo super zanimljivi mali salon dizajnerskog namještaja - Kult Home. U Supilovoj ulici, nadomak Radničke ceste - novorastućeg poslovnog centra grada, Damir Dragičević i Tomislav Vodopija odlučili su za potrebe svog studija preurediti prostor nekadašnje poslovnice banke.

Prije otprilike 15 godina započela je Kult priča. Naime, Kult Home je nastavak sada već dugogodišnje tradicije proizvodnje kuhinja, poznatije kao Kult kuhinje. U samim početcima su bili orijentirani samo na izradu kuhinjskog namještaja, i to im je zapravo išlo jako dobro pa su relativno nedavno odlučili proširiti svoj asortiman. Dok se Kult kuhinja bavi proizvodnjom, Kult Home je više usmjeren na prodaju namještaja.

- U svojoj ponudi imamo preko 1500 artikala, u salonu je izloženo više od 150, a surađujemo s proizvođačima diljem Europe i svijeta - ponosno ističe Tomislav.

DEKORACIJA

Vlasnici su prije svega imali želju svojim kupcima ponuditi što je više moguće izložbenih primjeraka jer su svjesni koliko je bitno da komad namještaja prije kupnje možeš isprobati i dotaknuti, a opet su s druge strane htjeli zadržati svojevrsnu intimnost i sve to smjestiti u udoban gradski prostor. - Ovo je nekada bila poslovnica banke i s obzirom na to da smo u sklopu poslovne zgrade, bili smo poprilično ograničeni zatečenim stanjem - ističe Tomislav i dodaje: - Nismo zapravo mogli intervenirati u smislu nekakvog rušenja ili pomicanja zidova, morali smo se snaći s time što nas je dočekalo.

Vlasnici, Damir i Tomislav, sjetili su se na zidove salona postaviti metalne police u obliku pčelinjeg sača u koje su postavili izloške i jednostavnu crnu metalnu mrežu na koju su, pak, zakačili upadljive komade namještaja

Salon namještaja s preko 150 izloženih artikala u 180 kvadrata je nešto doista neuobičajeno, a uz to je u istom prostoru smješten još i ured. Zvuči pomalo nevjerojatno, netko bi prvo pomislio da imamo krivu informaciju ili da su izlošci nabacani jedni na druge u nekom kutu, ali vlasnici su se domišljato dosjetili iskoristiti prostor u visinu. Naime, radi se o jednoj etaži s galerijom čiji strop stoji na visini od preko 5 m. Damir i Tomislav su došli do odluke da na zidove postave metalne police u obliku pčelinjeg sača u koje su postavili izloške i jednostavnu crnu metalnu mrežu na koju su zakačili komade namještaja i tim postupkom osigurali mjesto za gotovo 40 artikala. Osim što je ovo bio funkcionalno odličan potez, ujedno izgleda i kao fantastična dekoracija.

Studio Kult Home u svojoj ponudi nudi sve potrebno za uređenje dnevnog boravka ili blagovaonice. U prodaji imaju razne stolce i stolove za blagovaonicu svima prepoznatljivog izgleda, kao i neobičnu ponudu namještaja za djecu. Također je moguće kupiti i izrazito dojmljive police, a osim toga moguće je prije kupnje i isprobati niz udobnih fotelja ili stolića

Tomislav je jako ponosan na ovaj potez i u nastavku nam objašnjava kako je do njega došao: - Željeli smo da naši klijenti imaju što veći izbor proizvoda koje mogu pogledati pa smo bili odlučni u tome da ih smjestimo u prostor. Uz malo razmišljanja i istraživanja došli smo do ideje metalne mreže i pčelinjeg sača. Super je zanimljivo to što se proizvodi mogu pogledati od dolje, kada uđete u sam prostor, a mogu se pogledati i s galerije. Tako da, iako police sežu vrlo visoko, svi su proizvodi nadomak kupcima.

DOMIŠLJATOST

Osim spomenutih intervencija, vlasnici su se odlučili i na suradnju s Ivonom Antonja, mladom kreativnom dizajnericom aranžersko-scenskog dizajna, koja je uspješno iskoristila sve dijelove prostora koji su se mogli dizajnerski prikazati. Ivona je na dva bočna ulazna zida aplicirala crni mat akrilni lak za školske ploče i kredom ga ukrasila domišljatim ilustracijama proizvoda koji su u prodaji u studiju. Vlasnicu su nam time dokazali kako je dovoljno samo malo domišljatosti da se stvori upečatljivi karakter prostora.

Za kraj nam vlasnik Tomislav kroz smijeh poručuje: - Zoo banda vas dočekuje na ulazu - misleći na simpatične taburee u različitim bojama i oblicima raznih vrsta životinja te ističe: - Nemojte propustiti vidjeti ih uživo i isprobati kako su dobri.

Više informacija na: www.kult-home.hr

Studio Kult Home u svojoj ponudi nudi sve potrebno za uređenje dnevnog boravka ili blagovaonice. U prodaji imaju razne stolce i stolove za blagovaonicu svima prepoznatljivog izgleda, kao i neobičnu ponudu namještaja za djecu. Također je moguće kupiti i izrazito dojmljive police, a osim toga moguće je prije kupnje i isprobati niz udobnih fotelja ili stolića

Foto: Biljana Blivajs/ Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 22:02