COOL MJESTO

Vodimo vas u šik hotel Mirakul Residence u Labinu

Industrijski dizajn i umjetnički pristup u samoj jezgri Starog grada Labina

Dizajnerica Roberta Razzi je odabirom boja, materijala i tekstura uhvatila atmosferu gradskih ulica, polja lavande i pogled na plavo more u daljini

Bivši financijski menadžeri Daniela Roguljić Novak i Dražen Novak posadili su prije 12 godina u naselju Ripenda Verbanci, udaljenom dva i pol kilometra od Labina, masline i lavandu te sagradili kuću od kamena pronađenog na okolnom terenu. Tada su osnovali i OPG te počeli proizvoditi maslinovo i lavandino ulje, šalše, kečape, ljuti umak, voćne džemove i sirupe, kao i kozmetičke proizvode te ukrase od recikliranih materijala.
Sljedeći logičan korak u razvoju poslovanja u turizmu okrenutoj Istri bilo je otvaranje hotela. Nakon duljeg razmišljanja odlučili su kupiti zgradu u samoj jezgri Starog grada Labina i urediti mali gradski hotel.

UMJETNOST

- Za posjetitelje Stari grad Labin je iznenađenje sam po sebi. Donedavno je Labin prije svega bio prepoznat kao grad bogate industrijske povijesti i rudarstva. No, uđete li kroz gradska vrata Porta San Fior u grad, kroz uske uličice naići ćete na kulturno-povijesne spomenike, bogatstvo arhitekture na svakom koraku, svakodnevnicu istarskog gradića udaljenog od turističke vreve. Labin je grad umjetnika i umjetničkih galerija, a na relativno malom prostoru stvara, oblikuje, sanja, propituje veliki broj kipara, slikara, keramičara… Atmosfera stvaranja i kreativnosti kao da se osjeti u zraku - entuzijastično nam pričaju vlasnici hotela Mirakul Residence, koji su, inspirirani upravo Labinom i njegovom okolicom, odlučili stvoriti hotel po mjeri takvog mjesta.

Mirakul Residence smjestio se u jednoj gradskoj kući iz 16. stoljeća, u mirnoj ulici koja vodi na labinski trg Piazza San Marco. Rustikalno pročelje hotela i mediteransko bilje na ulazu stapaju se s okolinom, a otvorite li vrata hotela, ulazite u poseban interijer, koji odiše atmosferom grada i, kako opisuju vlasnici, spojem industrijskog dizajna i umjetničkog pristupa.

Ukupna površina mu je 175 četvornih metara, a temeljito je renoviran 2000., te 2017. godine za potrebe otvaranja hotela. Tijekom devet mjeseci adaptacije redizajniran je i adaptiran interijer te je uređena fasada. Hotel je smješten na tri etaže i raspolaže s pet soba s kupaonicama.

Predvorje hotela u diskretnim je umirujućim tonovima sa zanimljivim decentnim metalnim instalacijama, a dizajnerica Roberta Razzi dobila je zadatak spojiti udobnost starogradske kuće s modernim elementima, dok su građevinske radove odradili domaći majstori pod paskom konzervatora iz Pule.

MURAL

Podovi u kući obloženi su kamenom plavi Kanfanar, a u sobama je visokokvalitetni laminat. U kupaonicama su umivaonici smješteni na unikatne željezne ormariće, a centralni element uređenja interijera soba je mural.

- Roberta Razzi je odabirom boja, materijala i tekstura uhvatila atmosferu gradskih ulica, ritam stvaranja gradskih umjetnika, polja lavande, pogled na more u daljini. Svoje strukture, valove i oblike stvara materijalom Energy Art iz programa lokalnog proizvođača Murexin, dekorativnom žbukom koja nudi praktički neograničene mogućnosti oblikovanja. U ovom slučaju je kombinacijom različitih obrada te posebne žbuke i naglašavanjem struktura Murexin Art Metalic premazom u srebrnoj i brončanoj varijanti u kombinaciji s metalnim detaljima postigla efektan prikaz na zidovima - poručuju vlasnici.

Više na www.mirakul-residence.com.

Foto: Goran Šebelić/Hanza Media, Booking

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 20:42