KUĆA U ROMANTIČNOM DIJELU ITALIJE

Zadivljujuće preuređenje stare tradicionalne kuće koje oduševljava

Donedavno pomalo zastarjela kuća u gradiću Pratu, mjestu u romantičnoj talijanskoj pokrajini Toskani renovacijom je u potpunosti obnovljena te prilagođena suvremenom načinu života

Iako je adaptiranjem ova kuća dobila suvremeniji izgled, dizajneri su ipak sačuvali autentičnost stare rustikalnosti. Površina interijera od čak 110 četvornih metara podijeljena je na tri etaže, odnosno na suteren, prizemlje i galeriju. Nekadašnji suteren koji je pije obnove imao ulogu podruma za skladištenje, sada je pretvoren u divnu spavaću sobu, dok je prizemlje zadržalo ulogu dnevnog prostora, točnije kuhinje i blagovaonice. Uz to, dizajneri su u prizemlje smjestili i savršeni kutak za čitanje.

Na galeriji se nalazi dnevni boravak. Vlasnici su željeli modernizaciju svoga doma, ali su od arhitekata iz studija P+B Architecture zahtijevali dtražili da se ne izgubi ona autentičnost koju je kuća imala prije renovacije. Dizajneri su im to i ispunili, a njihov je trud najviše vidljiv u visokim kamenim zidovima, stropnim gredama, izboru boja i materijala namještaja, jednako kao i prisutnim detaljima.

Sve ostale fotografije ove divne kuće u Toskani možete pronaći u našoj galeriji.

Foto: Micasa/Darragh Hehir

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 05:09