Tajanstvena vila u Monacu

Zavirite u misterioznu rezidenciju Karla Lagerfelda

Tajanstvena vila i jedna je od najprestižnijih nekretnina na francuskoj rivijeri te dugogodišnja rezidencija Karla Lagerfelda prvi je put otvorila svoja vrata za javnost.

Kuću je 1902. godine sagradio britanski tajkun, koji ju je nazvao La Vigie zbog lijepog položaja na vrhu brda i pogleda na Monaco. Tijekom Drugog svjetskog rata koristili su je Nijemci, a nakon toga je promijenila nekoliko vlasnika. Godinama je bila napuštena prije nego što je došla u ruke Karlu Lagerfeldu 1986. godine, i to kao dar princa Rainiera, pokojnog vladara Monaka, uz uvjet da joj vrati prvobitni sjaj.



Karl je za uređenje interijera potrošio 14 milijuna dolara. Njegov glavni apartman imao je krevet Marie Antoinette i dvije kupaonice. Jedna se nalazila na zapadu za noćni pogled na grad, a druga na istoku za uživanje u predivnom Mediteranu tijekom jutra.



Bilo je to idealno mjesto za izolaciju od svijeta za dizajnera. "To je najsigurnije mjesto na svijetu", izjavio je za W Magazin 1988. godine. "Nemoguće mu se približiti. Nema javnih cesta u blizini i morate proći kroz dvoja vrata kako biste ušli na posjed. Nema adresu pa mi nitko ne može ni pisati."



U Monaku je La Vigie urbana legenda jer je oduvijek bila nepristupačna lokalnom stanovništvu i sve što su o rezidenciji znali bile su glasine. Među ostalim da kuća ima čak četrdeset soba. Kuću je dizajner prodao krajem devedesetih godina i otada je privatni hotel. No, prošlog je tjedna otvorila svoja vrata za javnost i četiri dana bila kulisa prestižnog događaja.

A post shared by NOMAD (@nomadmonaco) on

A post shared by NOMAD (@nomadmonaco) on

Riječ je o sajmu Nomad iza kojeg stoje dva velika imena iz svijeta umjetnosti i luksuznih proizvoda Giorgio Pace i Nicolas Bellavance-Lecompte. Louis Vuitton, Bulgari, Moët-Hennessy i izdavačka kuća Fashion Media Group samo su neki od klijenata Giorgia Pacea, dok je Nicolas Bellavance-Lecompte svoju slavu stekao kao dizajner, konzultant i kustos u poznatim galerijama i izložbama.

A post shared by NOMAD (@nomadmonaco) on

Događaj je okupio izabrana imena iz svijeta arhitekture, dizajna i umjetnosti, a svoje su kolekcije galerije prezentirale u raskošnim sobama vile. Posjetitelji kojima je broj bio ograničen zbog veličine prostora bili su uglavnom kolekcionari, dizajneri interijera, arhitekti i umjetnici (sretnici) imali su priliku uživati u predivnom ambijentu ispunjenom selektiranim radovima najpoznatijih umjetnika 21. stoljeća.

A post shared by NOMAD (@nomadmonaco) on

Design Showcase| Lunar Side Table . cc: @gallery_fumi . #NOMADMonaco #Design

A post shared by NOMAD (@nomadmonaco) on

Luciferase by Nacho Carbonell via @galerie_bsl . #NOMADMonaco #Design #CollectibleDesign

A post shared by NOMAD (@nomadmonaco) on

Izvor: crfashionbook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:17