Villa Les Cèdres

Zavirite u najskuplju kuću na svijetu!

 

Villa Les Cèdres nalazi se na jugu Francuske i slovi za najskuplju kuću na svijetu, s cijenom za cijelo imanje koja doseže 350 milijuna eura! Villa Les Cèdres stara je čak 187 godina, a smještena je u blizini Nice, na obali mjesta Saint-Jean-Cap-Ferrat.


Sagrađena 1830. godine bila je dom iznimno bogatih stanara, među kojima su i belgijski kralj Leopold II i slavna obitelj Marnier-Lapostolle koja stoji iz carstva sagrađenog na prodaji likera Grand Marnier. Trenutni vlasnik je talijanska grupacija Davide Campari-Milano koja je kupila ovu luksuzno imanje s bogatom povijesti 2016. godine i koja se sada nada se da će iznimna lokacija, predivni vrtovi i raskošno uređenje opravdati vrtoglavu cijenu pod kojom ga pokušavaju ponovno prodati.


U ovoj golemoj građevini koja bi pristajala kraljevskoj obitelji nalazi se 14 spavaćih soba, a u prostoru se nalazi čak i olimpijski bazen! Zidovi prekriveni svilom i divni stropovi samo su djelić ekstravagantnog uređenja koji se doima kao lekcija iz povijesti.



Čarobni pogled na seoce Villefranche-sur-Mer na francuskoj rivijeri još su jedan adut koji ovo iznimno znanje može ponuditi budućim vlasnicima.


U sklopu imanja nalazi se čak 25 neobičnih staklenika u kojima je posađeno oko 14 tisuća biljnih vrsta, a predstavljaju pravi bijeg od stvarnosti.

Izvor: Domino

Foto: Amboise Tezenas

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:18