MODERNO I FUNKCIONALNO

Zavirite u novouređeni stan koji će vas oboriti s nogu

 HOCH Studio
Stan namijenjen potrebama mlade obitelji proteže se na točno 62 kvadrata, a najviše se ističe predivnom kuhinjom s modernim elementima koji oduševljavaju

Posjedovati nekretninu u samom središtu Pariza vrlo je škakljivo i nimalo jednostavno. Naime, osim što je tržište sve skuplje, a konkurencija sve veća, već su i sami stanovi koji se nude često male kvadrature te su smješteni u starim zgradama. Iako povijest kao takva ima neki određeni šarm, mnogi od takvih prostora nisu nimalo prikladni za moderniji način života. Stoga, kad se mladi obiteljski par koji očekuje dijete obratio francuskom HOCH studiju i zatražio pomoć pri uređenju, odnosno renovaciji svoga stana, dizajneri su se odmah 'bacili' na posao.

Ovaj stan koji datira još iz 18. stoljeća, prije obnove bio je u gotovo propadajućem stanju. Nakon početne faze pomnog planiranja, ostatak projekta proveden je iznenađujuće brzo, a rezultati su naprosto oduševili vlasnike, kao i sve ostale koji su imali prilike vidjeti stan nakon renovacije.

Unatoč gustom rasporedu koji je prevladavao u cijelom interijeru, stan je sada potpuno moderno opremljen, s puno prirodnog svjetla, minimalističkom kuhinjom i spektakularnim plavim nijansama za spokojan obiteljski životni prostor.

Središnje mjesto cijelog stana zauzimaju upravo dnevni boravak i blagovaonica, a s obzirom na to da je druženje i boravak u društvu obitelji mladim vlasnicima bilo na vrhu same liste prioriteta, dizajneri su tom dijelu stana posvetili posebnu pozornost. Sivi i bijeli tonovi u kombinaciji s plavim akcentima provlače se čitavim stanom, pa tako i dnevnim boravkom gdje glavnu stilsku riječ vodi velika sjedeća garnitura u hrabroj i neočekivanoj boji.

Slična je situacija i u ostatku stambenog prostora. Tema tamnoplave boje nastavlja se i u spavaćoj sobi te se fantastično uklapa s kombinacijama bijele boje i drvenim podovima. Stil koji prevladava u ovom dijelu prostora jest minimalizam u kombinaciji s funkcionalnim rješenjima.

Čak i renovirana kupaonica slijedi uređenje bazirano na istim plavim bojama koje se nalaze i u kuhinji, ali nasuprot plavim keramičkim pločicama sa zanimljivim nesvakidašnjim uzorkom, izgleda gotovo pa ljubičasto.

Sve fotografije stana možete pgledati u galeriji.

Foto: HOCH Studio.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 23:40