70 ČETVORNIH METARA

Zavirite u preuređeni obiteljski stan u zgradi staroj skoro 100 godina

 

Visoki stropovi, parketi i mnogo dnevne svjetlosti elegantne su odlike starih stanova koje svakako želimo zadržati, i to upravo zbog profinjenosti koju daju interijeru. Te su elemente predivno iskoristili i vlasnici ovog švedskog stana od 70 kvadrata. U stanu starom gotovo sto godina dočekala su ih i predivna klizna vrata s ukrašenim staklima koja su se savršeno stopila s jednostavnim i suvremenim stilom uređenja ovog interijera.

Za švedske interijere nije neobično preskočiti zavjese, stoga u ovaj dom ulazi puno dnevne svjetlosti što ga čini izuzetno prozračnim. Vlasnici su obnovili stari parket i tako zadržali djelić starinskog štiha. Također su prebojali okvire kliznih vrata s ukrašenim staklima koja vode iz dnevnog boravka u spavaću sobu. Ovaj starinski štih odlučili su kombinirati s malo suvremenih elemenata, pa tako na zidovima prevladava trendi siva boja, dok je u nekim prostorijama dominantna bijela.

U dnevnom boravku dominira siva. Vlasnici su stari namještaj prebojali u istu nijansu sive, a toplinu u interijer su unijele knjige na policama i savršeno usklađene boje kauča, tepiha i taburea. Drveni elementi i biljke također doprinose osjećaju udobnosti i dobrodošlice u dnevnom boravku.

Spavaća soba sastoji se od svega nekoliko elemenata, a kao glavna dekoracija smještena je viseća lampa koja prva plijeni pogled. Ovo je jedina prostorija u kojoj su postavljene zavjese, i to od teškog sivog materijala. Osim na prozorima, vlasnici su iste takve zavjese postavili i na staklena vrata kako bi spriječili ulazak svjetlosti kada je vrijeme za odmor.

Dječja soba je također svijetla, prozračna i jednostavno uređena. Prazan prostor mu upravo daje tu prozračnost ali i ostavlja prostora za još elemenata.

Hodnik je također praktično i jednostavno uređen. Uz stolić i prostor za vješanje kaputa, nema istaknutijih dekorativnih elemenata, ali mu parketi u kombinaciji sa sivom bojom te mali tepih daju toplinu doma.

Izvor: planete-deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 08:04