SAMO NEBO JE GRANICA

Zavirite u samački stan mladog i vrlo bogatog pilota

Mladi ljudi su mudri, pa kad imaju novca, ne petljaju se u poslove koje mogu obaviti drugi. Tako je naš današnji domaćin, pilot od 29 godina, za uređenje svog stana zaposlio profesionalnu dizajnericu interijera.

Njezin je rad oduševio urednike svjetskih časopisa, a ni mi nismo ostali posve ravnodušni pa smo za vas priredili kratki pogled u unutrašnjost ovog vrlo luksuznog, pomalo otkačenog i definitivno posebnog stana.

Mjesto radnje: Marina District, SAD. Dizajnerica Emilie Munroe imala je zadatak dovesti u ravnotežu visoke stropove, izrezbareni masivni namještaj i tradicionalne ukrase s modernim detaljima. Uputa vlasnika je glasila – "samo mi nemoj napraviti stan koji izgleda kao hotelska soba".






Ovaj posao dizajnerici je bio prilika da se riješi nekih atraktivnih stvari koje je dugo čuvala. Na primjer, crnobijela tapeta koja (nalik na niz spojenih fotografija) sada krasi malu blagovaonicu u ovom stanu, kod nje je stajala deset godina. Konačno joj je našla dovoljno odvažnog vlasnika.


Samo za njega pronašla je u trgovinama nekoliko vrlo upečatljivih detalja, primjerice dva velika kaktusa (klijentu je bilo važno da nemaju previše bodlji) i nevjerojatni mjedeni luster Charlesa de Lislea.

Kako je to uspjela spariti? – Neki klijenti su malo previše napeti oko uređenja i previše se boje napraviti nešto originalno. S ovim klijentom nije bilo takvih problema! Svaki put kad bih mu ponudila da izabere jedan od više ponuđenih predmeta, njegov je izbor pao na predmet koj je bio najviše cool - govori dizajnerica.


I te su cool odluke rezultirale domom kojem ne manjka karaktera. Visoki strop, kaktusi, plastični ružičasti plamenac i zlatne palme na polici… I da, ta intenzivna plava boja! Budući da se stan nalazi pokraj mora, nekim su zidovima dodali tu plavu da izraze počast morskim krajolicima… - I pridonesemo općem cirkusu ovog otkačenog doma! – smije se dizajnerica.


Bar/biblioteka prije je bio mali prostor za blagovanje, ili, kako je to pilot rekao, "sala za doručak". Ali već je imao i "salu za ručanje", pa je želio da ovaj dio dobije novu funkciju.



Foto: Thomas Kuoh

Izvor: Elle Decor

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:45