STAKLO, KAMEN I DRVO

SUVREMENA, JEDNOSTAVNA, A MOĆNA: Kuća za veliku obitelj u šumi

Što kažete na ovu divnu obiteljsku kuću koja doslovno spaja interijer i eksterijer?

Američki arhitektonski studio MW Works potpisuje uređenje ovog predivnog obiteljskog doma koji služi kao mirno utočište u prirodi za veliku obitelj od čak tri generacije. Projekt pod nazivom Whidbey Island Farm nalazi se u šumi sa spektakularnim pogledom na prirodu.

Ova moderna kuća služi kao udoban dom za bračni par starije životne dobi, njihovo troje odrasle djece te njihove unuke. Imanje se u njihovoj obitelji nalazi već nekoliko generacija, a smješteno je na blago uzdignutom brdu kod Washingtona.

Kuća se sastoji od ukupno tri međusobno povezane cjeline, a dvorište je gotovo u potpunosti ispunjeno zelenilom te je tako postalo direktna veza interijera i eksterijera.

Južni dio imanja sadrži centralno postavljenu kuhinju s blagovaonicom i dnevnim boravkom. Dnevna soba prostorno se 'ulijeva' na veliku terasu gdje se pruža spektakularni pogled na šumski krajolik.

Pored javne površine nalazi se zasebno krilo koje sadrži sobe za spavanje, uključujući i glavni apartman. Ovaj dio kuće ima podrum u koji su arhitekti uspjeli smjestiti praonicu rublja, ali i veliki vinski podrum.

Treći dio kompleksa u prizemlju sadrži garažu i gostinjsku sobu. U cijelom interijeru prevladavaju prirodni materijali, točnije staklo, kamen i drvo. Sve je uređeno relativno minimalistički i funkcionalno, bez previše detalja i dekorativnih elemenata. Unutrašnjost kuće odlikuje pastelnim bojama i zemljani nijansama, uključujući zidove žbuke, drvene stropove, zidne ploče te kameni kamin.

Izvor: dezeen.com

Foto: Kevin Scott

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 16:02