28 kvadrata s naglaskom na bojama

Život u malo kvadrata, ali s puno stila

 

Budući da je studio apartman uglavnom jedna polivalentna prostorija u kojoj se sve odvija i dolazi do preklapanja funkcija, ponekad je potrebno precizno projektiranje sa sistemskim rješenjima koja štede prostor i prilagođavanju stan potrebama ovisno o dobu dana. Neki od njih su potpuno opremljene samostojeće izvlačne kuhinje, podizni i otklopni kreveti, rotirajući paravan koji služi i kao polica za knjige i TV, sklopivi stolci i stolovi, kauč koji u sebi krije dodatan ležaj i postaje krevet na kat... Zahvaljujući dizajnerima i njihovim kreativnim rješenjima, ali i naprednoj tehnologiji, svaki dan osmišljavaju se sve lukavija rješenja koja podižu kvalitetu života u malim stanovima.

Upravo je takav stan koji vam u nastavku predstavljamo. Udoban i kompaktan, zauzima skromnih 28 četvornih metara. Riječ je o stanu na moru uređenom za potrebe mladog para. Novi je raspored dobiven uklanjanjem unutarnjih zidova kako bi se postigao osjećaj prostranosti, ali i osigurao pogled na more iz svakog kuta stana.

Podignuti krevet jedno je od lukavih rješenja s praktičnim integriranim prostorom za pohranu stvari, kao i vrata skrivenog ormara iza ogledala. Efektan izgled interijera dizajnerica Irina Ovsyannikova postigla je korištenjem detalja u jarkim bojama na neutralnoj podlozi. S puno vidljivog i skrivenog skladišnog prostora za odlaganje stvari dobiven je interijer koji ima sve unatoč svojoj skromnoj kvadraturi.

Izvor: home-designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:12