NOVI PRISTUP

Napravite frikebanu - ikebanu složenu doslovno od bilo čega

Želite darovati cvijeće, a pritom pokazati koliko ste posebni? Frikebana je tada prava stvar za vas. Najbolje kod nje je to što vas ne mora koštati gotovo ništa, jer u nju idu i, na primjer, plastične viljuške, glavica kelja i otpale latice

Vjerujemo da svi znate što je ikebana. Radi se o japanskoj umjetnosti aranžiranja cvijeća. Sama riječ ikebana može se prevesti kao cvjetni aranžman, ali i kao živi cvijet. Osnovna je razlika između običnog cvjetnog aranžmana i ikebane u duhovnoj pozadini iz koje proizlazi slaganje cvijeća. Ikebana naglašava liniju, boju i formu. Razlika između ikebane i freakebane je u tome što u freakebanu možete posložiti gotovo sve što vam padne na pamet. Sličnost je u formi, dakle, freakebana slijedi principe i načine slaganja ikebane, ali se elementi razlikuju. Dobra Freakebana miješa rijetke, ekscentrične elemente za maksimalno iznenađenje. Izraz je smislila novinarka I urednica portala Thecut.com Stella Bugbee. Pratite ju na Instagramu pod @stellabugbee. Za otkrivanje još “frikastih” istalacija upišite #freakebana.







Ako se želite dodatno inspirirati zaista freakish instalacijama - što bismo vam svakako preporučili - predlažemo vam da pogledate i radove mladog umjetnika frikebane, Scottieja Camerona, koji rado slaže frikebane i fotografira ih u eksterijerima. Ili samo pogledajte ove kreacije na slikama dolje koje je objavio The Cut!





Nama su drage i frikebane Robin Stain, koje je napravila u kolaboraciji s Margaret Macmillan Jones, a objavili su ih u T-magazinu.




Foto: Pinterest, Instagram

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 09:47