Ovo sigurno niste znali!

10 iznenađujućih stvari koje možete oprati u perilici posuđa

 

Imate perilicu posuđa u svojoj kuhinji i svakodnevno ju koristite u borbi protiv prljavog posuđa? A jeste li znali da u njoj možete oprati i brojne druge predmete iz svog kućanstva? Vaša perilica posuđa može vam pomoći ukloniti prljavštinu s puno više stvari i tako vam olakšati život i omogućiti vam da izbjegnete dosadno ribanje.

Gornja ladica

Šilterice - kada perete kape, namjestite svoju perilicu na program s najnižom temperaturom i obavezno ugasite ciklus sušenja jer on može oštetiti kapu. Kada ju izvadite iz perilice, ponovno ju oblikujte i pustite da se prirodno osuši.

Plastični pokrov prekidača - jednom godišnje odvojite plastične pokrove prekidača za svjetlo i utičnica i dobro ih operite. Samo se pobrinite da sve vijke stavite na sigurno mjesto kako ih ne biste izgubili.

Četka za kosu - prstima uklonite što više zaostalih vlasi kose kako ne bi začepile odvod i operite četku za kosu od nakupljene prljavštine.

Plastične igračke - igračke koje nisu na baterije možete dezinficirati pranjem u perilici posuđa.

Japanke - operite nakupljenu prljavštinu sa svojih japanki jednim brzim ciklusom pranja u perilici.

Plastične biljke - plastične biljke, pogotovo plastične sukulente, može biti teško dobro očistiti od prašine, a ispiranje u perilici pomoći će vam očistiti i najnezgodnije kutke vaše umjetne biljke.

Spužve - dok perete posuđe, ubacite u perilicu i spužvicu za pranje suđa kako biste ju dodatno očistili od naslaga hrane i prljavštine.


Silikonske kuhinjske rukavice - svi silikonski predmeti mogu se prati u perilici rublja, a to znači da na pranje možete staviti i silikonske rukavice na kojima se s vremenom nakuplja prljavština i iznutra i izvana.

Donja ladica

Police iz hladnjaka - pojedine staklene police iz hladnjaka možete oprati u svojoj perilici! Manje komade složite okomito kao da se radi o klasičnim tanjurima, a veće polegnite u donju ladicu perilice.

Držač za pribor za jelo

Keramičke ručkice ladica - ručkice na ormarićima i ladicama mjesta su koja svakodnevno dodirujemo, i to ne baš sasvim čistim rukama. Kada se radi o ručkicama s raznovrsnim teksturama, šanse su da se prljavština nakuplja u utorima. Umjesto ribanja četkicom za zube, odvojite ih i stavite u držač za pribor te pustite da se operu s posuđem.

Izvor: Kitchn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 13:42