Blagdanska atmosfera

10 najboljih božićnih ideja koje možete ukrasti iz Ikeinog kataloga

 

Svake godine IKEA oduševi svojih blagdanskim katalogom u kojem se, osim novih i sezonalnih proizvoda, uvijek nalaze i brojne inovativne ideje kako povoljno, a efektno ukrasiti svoj dom za Božić. U nastavku pogledajte deset najboljih rješenja koje možete s lakoćom rekreirati i u svom domu!

Izradite adventski kalendar sa zabavno zapakiranim poklonima

Čak 24 mala zapakirana poklona oduševit će vaše klince svako jutro prosinca, ali će ujedno biti i odlična dekoracija na polici ili stolu!

Uzmite u obzir alternativne stalke za bor

Umjesto klasičnog stalka zašto svoj bor ne biste postavili u metalnu kantu kako biste u svoj prostor unijeli industrijski štih.

Budite kreativni s lampicama

Nemate prostora za božićno drvce? Postavite niz lampica na zid u obliku drvca koje možete postaviti na neočekivana mjesta.

Iskoristite ono što imate

Vazu u kojoj inače držite svježe cvijeće ukrasite jednostavnom granom na koju ćete objesiti par ukrasa i odmah će vam prostorom zavladati blagdanska atmosfera.

Nemojte podcijeniti moć klasičnih namirnica

Grančice ružmarina i brusnice koje plutaju u jednostavnim čašama dati će dašak glamura čak i najjednostavnijem piću poput mineralne vode.

Upotrijebite darove prirode

Prirodne detalje poput češera i odrezanih grana upotrijebite kao ukras koji ćete staviti na već zamotane poklone.

Poigrajte se različitim teksturama

Komadići prirode lijepo izgledaju i na našem stolu, a kombinirajte ih sa zlatnim priborom za jelo i grubim tkaninama poput lana kako biste stvorili igru sjaja i teksture.

Izradite božićni šator umjesto drvca

Ovo se možda doima kao neobična ideja, ali vaši će klinci uživati u ovom malom skrovištu koje nalikuje na božićno stablo, a pruža im novi kutak za igru.

Nemojte zaboraviti ostale prostorije u kući

Vaša spavaća soba također zaslužuje malo ljubavi u ovo doba godine pa svoje zaglavlje ukrasite nizom lampica ili visećih ukrasa.

Grupirajte dekoracije za moćni izgled prostora

Grupa svjetlećih zvijezda obješena u nekom kutku doma stvorit će magični detalj u kojem ćete uživati cijelu zimu.

Izvor: Apartment Therapy

Foto: IKEA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:07